fbpx Skip to main content
search

EDE – Bijzondere beelden, vastgelegd door een wildcamera in Ede. Een drietal edelherten komt voorbij gerend, en dan, op enkele seconden achterstand, een wolf. Hij of zij zit de herten op de hielen.

,,Superleuk, ja, dit zijn hele mooie, unieke beelden”, zegt boswachter Victor Nuijten. ,,Die wolf is echt op jacht, mooi dat een enkeling achter groot wild aan zit.”

Óf hij of zij een hert te pakken heeft gekregen, is gissen. ,,Niet elke jacht is succesvol. Hij moet snel zijn, maar natuurlijk kan het. Een wolf zal eerder achter een kalfje aangaan, die zijn minder snel en makkelijker te pakken.”

Prooiresten van de wolf worden eigenlijk zelden gevonden, zegt Nuijten. ,,Er zijn natuurlijk ook weer dieren die dat eten, zoals dassen, wilde zwijnen en vossen.”

Waar de beelden precies zijn gemaakt, zegt de boswachter niet. In ieder geval in de gemeente Ede, en in het eerder aangewezen leefgebied van de wolf dat hoort bij de Zuidwest-Veluwe.

,,Je hebt altijd mensen die, als ze een locatie weten, naar een dier op zoek willen gaan. Ik zie te vaak mensen lopen op beelden van de wildcamera’s in rustgebieden. Dat is gewoon een verstoring van de natuur, ze plegen een overtreding waarvoor ze ook een boete kunnen krijgen.”

Lees het volledige artikel hier