fbpx Skip to main content
search

De broers Paul en Gerold Reilmann komen uit Mecklenburg-Vorpommern en noemen zich Hunter Brothers. Zij zijn jagers en jachtbloggers en willen het imago van de jacht verbeteren. Wanneer de twee jongemannen wild schieten, fotograferen zij zichzelf na afloop met hun wapen en het gedode dier. In hun films filmen ze verschillende wilde dieren na elkaar en plaatsen de beelden op het internet. Geïnteresseerden kunnen hun films kopen en bekijken op een betaalplatform. Sommige films zijn tot nu toe al meer dan een miljoen keer bekeken. In de sociale media worden de foto’s en films positief beoordeeld door andere jagers, terwijl tegenstanders van de jacht het werk van de broers afkeuren. Er verschijnen haatdragende commentaren op het internet.

Het jachtgebied van de broers ligt in West-Pommeren en is eigendom van de familie. Op het meer dan 500 hectare grote terrein leven groepen wilde zwijnen, edelherten en damherten. Paul en Gerold Reilmann willen het bos en de natuur behouden. Ze jagen op het wild omdat het jonge bomen eet. Zij laten het vlees van de geschoten dieren door een slager verwerken tot worst en ham, en zij serveren gebraden wild in hun keuken.

Aangezien in Mecklenburg-Vorpommern Afrikaanse varkenspest is geconstateerd, moeten zij vaker op wilde zwijnen jagen. De film toont de twee broers op jacht, tijdens een vistocht, op de montagekamer en bij de verwerking van wild. “Die Nordreportage” werpt licht op de voor- en nadelen van het werk van de jachtbloggers.