fbpx Skip to main content
search
Jachtbelangen

Studiedag Exotenbeheer

By december 23, 20123 Comments

Er komen in onze streken steeds meer exoten voor. Dat zijn uitheemse planten en dieren die hier van nature niet voorkomen en die hier niet op ‘eigen kracht’ zijn geraakt.
Tijdens de studievoormiddag zullen verschillende sprekers het exotenverhaal brengen vanuit hun kennisgebied. Doel van de studievoormiddag is om geïnteresseerden te informeren over de exotenproblematiek en mogelijke oplossingen aan te reiken.
De studiedag is gepland op donderdag 10 januari van 9:00 tot 13:00 in Flanders Expo te Gent.
De interessantste topics zijn: Overlast versus Schade en specifiek als jachttopics Exotenbeheer en Zomerganzen.
Full info rond de studiedag op deze site. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
De studievoormiddag is een initiatief van RATO vzw in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen, dienst Landbouw & Platteland en de Provincie Vlaams-Brabant.

-

 

3 Comments

 • Johan de Schietere de Lophem schreef:

  Is het mogelijk dat er in Heusden Vlaanderen bij de Schelde s’avonds een Steen marter
  Zou gezien zijn hij klom op een boom. Graag een antgwoord

 • Johan de Schietere de Lophem schreef:

  Is het mogelijk dat op 29 december rond 21uur in HEUSDEN vlaanderen nabij de Schelde een Steenmarter zou gezien zijn hij klom opeen boom en werd in de lichten van de wagen opgemerkt. Graag een antwoord met dank Johan de Lophem

 • Stefaan Hublou S. schreef:

  Natuurlijk, Johan, kan dat. In grote delen van Vlaanderen zijn steenmarters weer heel algemeen, sinds een jaar of tien. Hier in de buurt, in Kessel-Lo, een deelgemeente van Leuven die er volkomen in overgaat, kunnen mensen zelfs geen kippen houden zonder zeer uitgewerkte draadbescherming, vanwege de steenmarters. Ik heb er al vaak gezien, ze komen midden in de nacht uit het bosje hier in de buurt; ze maken dan soms heel veel leven, ze piepen en krijsen onder elkaar. Hun elegante profiel is hier niet meer weg te denken, ’s nachts, maar ook wel in de morgen.

Laat een reactie achter