fbpx Skip to main content
search
Geen categorie

Sint Huybrechtsgilde

By februari 13, 20132 Comments

Gisteren was er de jaarlijkse Statutaire vergadering van de, denkelijk, oudste Jagersvereniging van België (en misschien zelfs omstreken).
De Sint Huybrechtsgilde werd gesticht in 1516, kende ook wat mindere periodes, met zelfs volledige stil legging tijdens de franse periode, maar is nu terug in volle bloei.
Misschien niet het minst door de “Kapelaan ten Velde”, tevens pastoor van de Carolus-Boromeusparochie. In deze kerk gaat dan ook de Jaarlijkse Hubertusmis door.
Maar terug naar gisteren. Met een echte mis “te velde” in de toepasselijke afspanning “De Groene Jager”. Zeer begeesterend, als je weet dat diezelfde kapelaan, vorige zondag, ter gelegenheid van karnaval, een volledige mis in het Antwerps heeft op gedragen. Hier een online Vertaalwoordenboek.
Daarna was er de Statutaire vergadering met de gewone ingrediënten: uittredend bestuur, batig saldo, activiteiten, dankwoord, sponsors, … alles onder de deskundige leiding van de Deken Wilfried Bruyninckx, die het voorzitterschap er nog een jaartje bij neemt.
Tijdens het diner de introductie van de nieuwe leden, gildebroeders, (een 5-tal, maar nog steeds te weinig), en de huldiging van enkele respectabele gildenbroeders: de ere-onderdekens en zelfs een lid met 50 jaar lidmaatschap op de teller.
Meer info op de site van de Sint Huybrechtsgilde

Sint Huybrechtsgilde - Kapelaan ten Velde

Sint Huybrechtsgilde - Diner

Sint Huybrechtsgilde Huldiging (Wilfried Bruyninckx, Deken - Danny Achten, ere-Onderdeken)

2 Comments

  • van kets r schreef:

    Een welverdiend bravo aan de Gilde , prachtig intiatief dat naar mijn mening veel bijdraagt tot de ontwikkeling van weidelijke jacht , waarbij kennis en ervaring op een gemoedelijke manier word gedeeld en contacten worden onderhouden .
    Waidmansheil
    Rudi

  • Jachtwachter schreef:

    Dit moet sowieso gepromoot worden. Een prachtig staaltje van weidelijkheid en instandhouding van onze tradities.

Laat een reactie achter