fbpx Skip to main content
search
Jachtbelangen

Reactie op "Exoten Vogelvrij"

By juli 21, 2012No Comments

Met deze vrije dag hebben we plots een aantal freelance redacteurs erbij.
Deze reactie op een eerder artikel mochten we jullie niet onthouden.
Het is dan ook om te huilen als men bedenkt dat niet-jagers beslissingen willen nemen over wat er de jagers te doen staat. Het dient tot niets om u zo boos te maken. Verandering in deze scheefgetrokken situatie zal op een andere manier tot stand moeten komen; het schelden op de medeburgers helpt weinig nietwaar?
Ik heb vanuit de living zicht op de duinen, één nest rechtbekken en één verwilderde kat hebben er voor gezorgd dat de tientallen wilde konijntjes die in de duinen rondhuppelden nu tot het verleden behoren…
Er liepen enkele weken geleden nog jonge konijntjes blind (de ogen uitgepikt) rond, nu zijn er géén meer. Nu zijn er ratten en rechtbekken en katten…..en zeurende wandelaars omdat er geen konijntjes meer te zien zijn (volgens hen de schuld van de jagers…).
In het jachtgebied in Vlaanderen komen eveneens “natuurgoeroe’s” hun zondagse wandelingetje doen én de jonge reekalfjes vriendelijk aaien…niet beseffende dat zij daarmee het doodvonnis van deze dieren tekenen! Oooo, zo mooi! Het was net Bambi! En het liep niet eens weg !!
Maar als ze iemand opmerken in jachtkledij staan ze klaar om “moord (letterlijk) en brand” te schreeuwen…
Politici doen aan natuurbeheer hoofdzakelijk in functie van een aantal stemmen en geheel niet in functie van wat er het beste is voor de natuur. Het is dus overduidelijk dat “correct werken” in deze materie een utopie is.
Als de jagers en personen die écht iets afweten van degelijk natuurbeheer zich niet in één grote groep verenigen om aldus kenbaar te maken over hoeveel ‘stemmen’ het wel gaat zal er nooit nog een verantwoord beheer komen.
De ‘natuurliefhebbers’ zijn er zélf verantwoordelijk voor dat ze binnenkort nog enkel rechtbekken, vossen, katten en ratten zullen aantreffen op hun wandelingetjes…
Wandelingetjes die ze tijdens “het goede weer” en dus in volle broed- en kweekseizoen gaan maken, teneinde, onbewust weliswaar,de rust van de dieren maximaal te kunnen verstoren.
En als een broedsel verlaten achterblijft of een reejong verstoten werd en stierf…is het de schuld van die smerige jagers.
Onwetendheid regeert.
 

Laat een reactie achter