fbpx Skip to main content
search

Geachte Natuurvriend,

Geen enkele groep in het Vlaamse buitengebied die zich zo hard inzet voor de patrijs als de jagers en de leden van Hubertus Vereniging Vlaanderen. Inzaaien van keverbanken, overhoekjes vrijhouden, bijvoederen in de winter, predatie kort houden, meehelpen aan de wetenschappelijke monitoring van de soort: wildbeheerders doen het allemaal, en verdienen daarom alle (morele, politieke en maatschappelijke) steun.

Daarom start Hubertus Vereniging Vlaanderen een online petitie, om de patrijzenliefhebbers onder de jagers een hart onder de riem te steken -en om hen te bedanken voor het vele werk, en de vele geleverde inspanningen.

De petitie staat op de website van Hubertus Vereniging Vlaanderen en kan je vinden door op deze link te klikken.

Het is belangrijk

1)      dat je de petitie ondertekent. Hoe meer handtekeningen, hoe groter de impact ervan, hoe groter het signaal van dankbaarheid.

2)      dat je de petitie vervolgens doorstuurt. Naar wie? Naar iedereen met een hart voor de natuur en een liefde voor de patrijs, dat fascinerende akkervogeltje. Stuur zeker door naar vrienden, kennissen en familie. Stuur door naar drijvers, trackers, jong jagers, hondeneigenaars en ieder lid van de WBE, en iedere jager actief in de buurt. Stuur door naar bijzondere veldwachters, landbouwers en liefhebbers van de jacht.

Tot slot.

3)      Het is belangrijk dat je de link van de petitie ook deelt op sociale media zoals Facebook en Twitter of de website van de WBE. Op die manier bereikt Hubertus Vereniging Vlaanderen op korte tijd heel veel mensen –mensen die terdege beseffen wat jagers doen voor de patrijs.

Link naar de petitie (voor alle zekerheid)

https://hvv.be/news/petitie-jacht-op-patrijs/

De patrijs verdient de steun van de jagerij; en de jagerij verdient de steun van het grote publiek. Dit is een krachtige manier om dat duidelijk te maken.

Sowieso: volg de Vlaamse jachtsector op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, en abonneer je op het HVV-account op YouTube. Zo mis je niets.