fbpx Skip to main content
search

logo-inverde
Met het jachtseizoen achter de rug is het tijd om terug te werken in het revier. En dit bestaat dan uit verschillende technieken: bomen en struiken snoeien, wilgen knotten, wildakkers aanplanten, graslandbeheer, …
Eén opleiding is nieuw en lijkt ons redelijk interessant: Boomslepen met trekpaarden.
– het volledige aanbod van Inverde op de site Opleidingen
 

boomslepen-met-trekpaarden

Boomslepen met trekpaarden

2 Comments

  • waidman schreef:

    zoals ik steeds in allerlei vergaderingen regionale landschappen enz. en besprekingen over biotoopverbeteringen -specifieke faunaverbetering – moet opmerken. Waarbij uren worden besteed hoe je een wildakker kan aanleggen, voorbereiding van de grond met allerlei zaadmengsels ea, duikt steeds hetzelfde probleem op : waar en op wiens gronden kan je dit realiseren ?? De jagers hebben zeer zelden landbouwgronden in eigendom die niet verhuurd zijn. De landbouwer motiveren om fauna-akkers aan te leggen lukt meestal ook niet gezien zijn financieel plan. Zonder afdoende subsidies voor inkomstenverlies is dit eveneens onmogelijk.
    Oplossing : Via politieke tussenkomsten via ANB-VLM subsidies loskrijgen voor de landbouwer, waarbij hij ook de terreinwerken kan uitvoeren, zo niet, praatjes tegen de vaak !!
    Waar het geld halen : subsidies voor aankopen van Natuurpunt aanwenden voor deze acties (ook Natuurpunt vaart ook goed met dergelijk initiatief), ten andere leg mij eens uit wat de aanwinst voor de natuur betekent wanneer men gronden of bossen aankoopt van Mr X naar Natuurpunt, dit geeft toch geen meerwaarde aan de verbetering van onze biotopen en kost enorm veel geld dat onverantwoord wordt toegekend aan een private rechtspersoon, of vergis ik mij ??

  • 44r schreef:

    Waidman: “Wie zoekt, die vindt!”
    Er liggen nog hoekjes genoeg die oninteressant zijn voor de landbouw. Maar pas op, hier komt nog een ander aspect om de hoek kijken: als deze hoekjes al een tijdje vastliggen, dan is er hoogstwaarschijnlijk wat struweel, berk of zelfs eik opgeschoten. Op een luchtfoto kan dan geoordeeld worden dat ’t een bos is en dan beginnen soms mensen gek te doen wanneer je daar een wildakker wil aanleggen (zeker als je daar nog subsidies aanvraagt), zelfs als ligt het perceel volledig in landbouwgebied.
    Maar die opmerking over subsidies om gronden aan te kopen, kan ik bijtreden. Het wordt helemaal erg wanneer je als jager een perceel wil aankopen om er inderdaad specifiek beheer uit te voeren en je wordt tegengehouden door een voorkooprecht uit zo’n groene hoek…
    Om te eindigen conform het begin: “De volhouder wint!”

Laat een reactie achter