fbpx Skip to main content
search
Megafoon natuur

Belangenvereniging vanuit de Natuur

Omdat we het een zo goed initiatief vinden, kunnen we er dan ook niet over zwijgen.

Eindelijk een actiefront tegen de subsidies van Natuurpunt
en v
óór de gelijkberechtiging van Jagers als Natuurbeheerders.

 
 
De Vlaamse Vereniging Gelijkberechtiging Natuurbeheer vzw (VVGN), misschien bizarre naam, maar een zeer goed initiatief.
De gelijkberechtiging slaat dan vooral op het verkrijgen van subsidies van de overheid, die nu vooral gaan naar een aantal monopoliserende verenigingen (Natuurpunt, Vogelbescherming, …). Het privaat natuurbeheer (Jachtheren, WBE’s) is door de overheid niet erkend en kan daardoor niet genieten van de voordelen die erkende terreinbeherende natuurverenigingen wel krijgen.
Wij nodigen u dan ook graag uit  op een informatievergadering die zal plaatsvinden:

  • Dinsdag 1 oktober 2013 om 19u30
  • Hunting World Antwerp, Zilverberg 5, 2250 Kontich

Graag vooraf melding van uw aanwezigheid bij VVGN.
In bijgevoegd artikel in de Knack geeft de journalist details over de mogelijke en waarschijnlijke impact van deze klacht. Teruggave van 10 jaar subsidie plus interesten.

Knack-18-9-2013-661x1024

Knack 18 sept 2013

One Comment

  • stroperke schreef:

    Het wordt hoog tijd dat tegen die malafide organisaties opgetreden wordt. Ze kopen met gemeenschapsgeld eigendommen, hebben recht van voorkoop en sluiten alles voor iedereen af. Enkel leden kunnen blijkbaar nog bos eigendom kopen. Blijkbaar moet bosbeheer nog geleerd worden uit boeken, en onder het mom van natuureducatie worden schoolkinderen gebruikt om takken uit die gebieden te sleuren, die dan door de leden kunnen opgehaald worden en als brandhout gebruikt. Heb het zelf vastgesteld. Er moet in deze gebieden ook terug gejaagd kunnen worden, vind ik.

Laat een reactie achter