fbpx Skip to main content
search
Een 57-jarige Nederlander uit Rosmalen moet 10.000 euro boete betalen omdat hij op 6 september 2019 aan het jagen was in het gebied van wolvin Naya. Zijn kompaan van 67 jaar moet 8.000 euro ophoesten. De mannen waren actief op het militair domein Kamp van Beverlo in Hechtel-Eksel.

Enkele militairen en het Agentschap Natuur en Bos kwam het duo eerder toevallig op het spoor. Met een drone waren ze bij valavond op zoek naar de vermiste Naya. Van de wolvin vonden ze geen spoor, wel zagen ze een terreinwagen een gebied doorkruisen waar geen jachtrechten waren toegekend.

Al snel konden ze de Nederlanders staande houden. Ze waren in het bezit van geladen jachtgeweren, hadden een jachttenue aan en een warmtecamera op zak. Het is overigens nooit bewezen dat de Nederlanders ook maar iets met de verdwijning van Naya zouden te maken hebben.

De verdediging betwistte tevergeefs dat de daders zich in verboden gebied bevonden en dat de wapens niet schietklaar waren door te stellen dat het wapen nog niet gemanipuleerd was om de kogel in de loop te duwen. Het mocht niet baten. Het komt de jongste van de twee op 10.000 euro boete te staan en zijn tien jaar oudere medejager uit Loosbroek moet 8.000 euro betalen. Samen draaien ze op voor de gerechtskosten van 660 euro. Aan Vogelbescherming Vlaanderen zijn ze een schadevergoeding van 560 euro verschuldigd.