fbpx Skip to main content
search

We hadden nog een bericht over de Muntjak vorige week.
En deze week nieuws uit dé Gazet (Van Antwerpen). Waar aangegeven wordt dat het bezit verboden is (?).
 

Muntjak GVA

Muntjak – GVA 2014 04 01

3 Comments

 • Bertje22 schreef:

  Waarschijnlijk bedoelen ze dat je ze niet mag houden zonder vergunning voor exotische dieren.

 • 44r schreef:

  Dat bedoelen ze waarschijnlijk niet. Ze hebben iets horen vliegen over “exoten” en dat deze eigenlijk niet gewenst zijn in ons land en daarom wordt er, zoals gewoonlijk, weer eens overdreven en stelt men dat ’t bezit ook verboden is. Dergelijke redenering doortrekken zou een speciale parkiet-bezit-vergunning in’t Brussels Gewest ook noodzakelijk maken, om nog te zwijgen over de kanarie-piet… 🙂
  Gek eigenlijk dat men in dergelijke gevallen zonder schroom mag gebruik maken van ’t principe “eigen …. eerst!”
  En wie herinnert zich nog de onverdroten actie-zonder-stortvergunning van J.R. voor de toevallig aangewaaide Vaalse gieren, die uit hun geboorteland verdreven werden door een nieuwe hygiëne-regel vanuit Europa?
  consequent reageren is blijkbaar niet iedereen gegeven…
  en nee, dit is geen pleidooi voor muntjakken, nijlganzen, Canadezen, everzwijnen of overdreven aantallen vossen. Ons wildbestand is zo al rijk genoeg. Ik ben helemaal geen vragende partij voor een extra rode patrijs, omdat die dan buiten de momenteel geldende jachtwetten zou vallen en we via bestrijding totaal vrij onze gang kunnen gaan… er zijn blijkbaar wel andere groeperingen die graag het jachtwild verminderen en hierdoor dus de wildgroei naar de bestrijding/verdelging promoten… Zou ’t niet tijd worden om, als er over je jacht moet gepraat worden, enkel mensen uit te nodigen die er ook iets van kennen? Anders kom je toch tot gekke compromissen. Of kent er iemand nog een ander land of gewest waar de jacht op de everzwijnen 14 dagen gesloten wordt omdat er dan mogelijk scouts door’t bos lopen… ?
  Om te eindigen nog dit: als de muntjak als exoot ten alle tijden moet bestreden (en afgeknald) worden, hoe zit ’t dan met fazanten met een bril of vossen die een (geel) oormerk dragen?

 • dziki schreef:

  dan zullen we maar zwijgen over die grazers die het zogenaamde beheer doen voor natuurpunt (luibeheer),runderen ,schapen,paarden,(exoten) en het mooiste is dat ze hier nog subsidies voor ontvangen ,als ze maar winterhard zijn dan moeten ze geen stal of buschutting hebben,en veranderen de mooie gebieden in modderpoelen,geef mij toch maar die muntjak in plaats van prikkeldraad biotopen

Laat een reactie achter