fbpx Skip to main content
search
NewsWapens

Jagers steunen etalageverbod wapens

By december 23, 20112 Comments

Om impulsaankopen te vermijden is er een wetsvoorstel om wapens te weren uit etalages van wapenwinkels.
Eerste werd gepoogd dit te regelen via de gemeentewetgeving, echter de raad van state vernietigde het verbod.
Nu zal via Parlement en Regering dit etalageverbod geregeld worden.
België telt zowat 30.000 jagers, 17.000 Walen en 12.000 Vlamingen. Ze hebben samen 115.517 vuurwapens, gemiddeld vier per jager. Het zijn bijna allemaal mannen, maar het aantal vrouwen stijgt (tot 8% in 2010).
 

2 Comments

 • Jachtwachter schreef:

  Dit is ronduit belachelijk. Een impulsaankoop kan niet meer, daar alleen jagers of sportschutters wapens kunnen aankopen. Nu wil men dus ook nog het plezier van het oog verbieden, voor ons de legale wapenbezitters!! Welke ernstig nadenkende mens kan dat nep-argument (impulsaankopen) als reden aanvaarden. Sorry, maar ik geloof niet dat de jagers in deze vragende partij zijn, want ik heb te veel respect voor mijn collegae om op zulks een wijze aan hun intellectuele capaciteiten te twijfelen. Bert -bleitkous- Anciaux heeft zeker weer eens een traantje moeten wegpinken bij het indienen van dit wetsvoorstel. Argument behept met machtsafwending!

 • Tommeke_112 schreef:

  Mij lijkt het argument namelijk het voorkomen van impuls aankopen ook weinig steek te houden.
  Ik denk dat de wetgeving het afzien van impuls aankopen al heeft weten af te remmen door de verandering van de wetgeving.
  De socialisten tonen nogmaals dat ze de vrijheid die de mensen kennen in ons land steeds meer en meer willen inperken. Wat gaan we vervolgens indienen als wetsvoorstel? Etalageverbod voor auto’s?
  Want is de aankoop van een wagen voor jonge chauffeurs die de meeste auto accidenten veroorzaken ook geen impuls aankoop?
  Komaan, geloof in het goede van de mensheid en straf af wie fouten begaat. Ik ben het volledig eens dat we niet zomaar onmiddellijk aan eender wie een wapen mogen verkopen. Dat het niet zo simpel mag zijn als ik ga naar de winkel betaal neem het wapen mee naar huis en ga mensen doodschieten.
  Maar laat ons nu eens eerlijk zijn. Personen die dit alsnog willen doen zullen zonder moeite dit blijven doen door een wapen op de zwarte markt aan te schaffen.
  Nee dit wetsvoorstel mist zijn doel en komt slechts op 1 ding neer, de vrijheid van ons wapenliefhebbers, jagers, schutters fnuiken.
  Wat is de volgende stap?

Laat een reactie achter