fbpx Skip to main content
search
Wapens

Jachtwapens

By maart 29, 20133 Comments

Op onze Hunting site houden we nogal wat referentiemateriaal bij en publiceren dit voor jullie: Jachttechnieken, Tips, Wetgeving, Woordenboek, Jachthoorn, Wild, Honden, Jachtopleiding. Al deze afdelingen zijn reeds vrij compleet (alhoewel deze week kregen we bericht dat de Nova Scotia Duck Tolling Retriever ontbrak, en deze wordt dan ook bijgevoegd).
Alleen de Wapens bleven wat achterwege en dus hebben we daar maar een bijzondere inspanning geleverd. We brachten op de site voor een 70-tal Hagelgeweren een reeks manuals en details van de meest courante geweren samen.

Manuals

De gebruikershandleiding, zoals doorgaans afgeleverd samen met het wapen. Nuttig om te weten waar de serienummers staan, hoe je het wapen uit elkaar haalt of hoe je het best poetst.

Beretta SO10

Details

Voor de specialisten een detailtekening van de bouw van het wapen.

Benelli - detail

Benelli – detail

 

History

en voor enkele merken een stukje geschiedenis;
 
Ontdek alles op de afdeling Wapens – Manuals & Details

3 Comments

 • Geachte,
  Zeer interessant.Maar ik had graag wat info gekregen over een kgelkarabijn Ferlach 308 Norma Magnum.
  Met dank en groeten,
  Armand.

  • Hunting schreef:

   We legden dit voor aan onze wapenkenners en kregen reeds volgende reactie.
   Als je zoiets in deftige staat betaalbaar kan vastkrijgen: niet twijfelen! Ferlach heeft zeker een goede naam en caliber .308 NM is eigenlijk beter dan de meer gekende .300WM, waartegen ‘m ’t naar bekendheid heeft moeten afleggen. Naar prestaties volledig vergelijkbaar, maar om te herladen maakt de langere nek het een heel stukje gemakkelijker, zeker voor de wat zwaardere kogelkoppen. Fabrieksmunitie is van de .300 WM natuurlijk veel gemakkelijker te verkrijgen dan van de .308 NM.
   Als je echter niet goed wat terugslag kan verteren, dan is dit eigenlijk al een klasse te veel. Dan beter stoppen bij de .308 Win of doorstappen naar een zwaarder caliber zonder sterke schouder (=vernauwing naar de nek. Vergelijk de schouder van een .308 NM of .300WM maar eens met een 9,3×74 of zelfs een .375 H&H).

 • Roger Locy schreef:

  Heeft er iemand informatie over een naar mijn mening vrij oud wapen, juxtaposé, Sauer und Sohn Suhl. Patent Rohre. Cal 45-70 kogel Kynoch + cal 16 in authentieke damast loop.
  In perfecte staat. “hanengeweer”. Bedankt. roger@2origin.net

Laat een reactie achter