fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Jachtexamen – 20 days of study

By april 8, 20124 Comments

En nu beginnen we eraan, nog 20 dagen voor het Jachtexamen. Vanaf vandaag een blogentry voor de jagers en ook één voor de aspirantjagers.
Met hints en tips voor het examen, hoe je voor te bereiden, nuttige websites en natuurlijk af en toe ook wat minder interessant maar leuker nieuws.
De bedoeling is natuurlijk om die 36 op 60 te halen. Dat kan op vele manieren: slechts 36 (correcte) vragen invullen en de rest open laten (zoals één gelukkige vorig jaar) of toch gaan voor de volle buit en trachten naar de 60 (die ooit gehaald is). Mits een foutloos parcours in het praktische examen volgt dan een uitnodiging voor het Jacht van de Koning (cfr hieronder). Volgens één van de lesgevers (althans voor ons de leukste – Pierre Vander Roost) hét doel van de volledige Jachtopleiding.
 

 

4 Comments

  • Hansje Prevo schreef:

    Ben heel benieuwd naar de tips en hulplijnenn voor het examen, zal elke dag even komen spieken.
    Goetjes Hansje

  • peter Benoit schreef:

    Ik wens jullie veel succes! Blokken is echt nodig en het theorie-examen vond ik maar niets in vergelijking met het praktijkexamen! Dat is andere paté!!
    Ik heb ook de vragen al een paar keer beantwoord (met hoge scores nog na twee jaar 🙂 )en ik moet wel zeggen dat er een aantal niet helemaal duidelijk zijn omdat een stuk van de vraag ontbreekt en ook een heel deel niet werkt. Eigenlijk is het slechts wapens en wetgeving die goed loopt. Misschien eens nazien?
    En mochten jullie het nog zien zitten om na het jachtexamen de cursus bijzondere veldwachter te volgen zijn jullie meer dan welkom. We zijn er echt nodig!!
    Bijzondere veldwachter
    Benoit Peter

  • Rudi Debruyne schreef:

    Op onderstaande vraag gaf ik een “verkeerd” antwoord (verder 19/20 correct).
    Volgens mijn “bescheiden” mening is niet het antwoord maar wel de vraagstelling verkeerd. Even uitleg:
    Duikeenden zoals kuif- en Tafeleend houden MEESTAL hun staart tegen het wateroppervlak. Voor deze soorten is mijn antwoord dus correct. Daarenboven zijn dit net de twee meest algemene duikeenden in Vlaanderen.
    Duikeenden zoals Rosse Stekelstaarteend en IJseend (en vaak ook Brilduiker) houden hun staart MEESTAL omhoog in een hoek van 45 °
    Daarenboven is de spiegel bij zwemmende duikeenden nauwelijks te zien!
    Een volkomen verkeerde vraagstelling dus….
    510 – Ik sla vanop afstand een groep duikeenden gade? Hoe weet ik dat het duikeenden zijn ?
    Uw antwoord was incorrect
    Antwoorden
    1.de staart wordt schuin omhoog gedragen
    2.wij zien de staart niet omdat hij op het wateroppervlak ligt – uw antwoord
    3.omdat ze een witte vleugelspiegel hebben

  • Rudi Debruyne schreef:

    Nog een reactie:
    Ik gaf het antwoorde opzettelijk verkeerd (en scoorde dus juist!) bij een andere vraag omdat ik wist dat die vraag al reeds 10 jaar verouderd is. De Krakeend is niet langer een zeldzame broedvogel in Vlaanderen. Krakeenden zijn de laatste decennia als broedvogel enorm toegenomen, maar ondanks de gewijzigde situatie blijkt die vraag nog altijd in het pakket te zitten.

Laat een reactie achter