Alhoewel pas voorzien voor mid-mei, sinds deze middag staat op de site van het ANB de lijst met de geslaagden.
Of ook hier – Geslaagden 2014.
Dit jaar 344 van de 651 kandidaten of 53 % geslaagden bij het Theoretisch Examen. Dit tegenover 55% in 2013, 71,8 % in 2012 en 50% in 2011.
Qua verdere administratie volgend bericht van het ANB.
In deze lijst zijn enkel de namen opgenomen van de kandidaten die geslaagd zijn én via hun inschrijvingsformulier toestemming gegeven hebben voor de publicatie van hun naam op de website.
Indien u dus uw naam niet ziet staan in de lijst, kan dit te wijten zijn aan het feit dat u niet geslaagd bent of aan het feit dat u geen toestemming gegeven hebt voor de publicatie van uw naam op de website.
Het heeft geen zin om in geval van twijfel hierover contact op te nemen met het Agentschap voor Natuur en Bos. Er zal niet telefonisch of via e-mail gecommuniceerd worden over de examenresultaten!
Alle kandidaten ontvangen hun resultaat per brief, ten laatste in de week van 21 mei.
Wij mochten alleszins reeds ettelijke ondersteunende mails en dankbetuigingen ontvangen (en daarvoor doen we het).
– Zie de comments afdeling in de linkerkolom.
Alleszins onze felicitaties voor de geslaagden. Geniet nog even van dit fijne moment … en dan beginnen we er terug aan. Want ook voor het Praktijkexamen helpt Hunting jullie. met Samenvattingen voor het onderdeel Veilige omgang, vragenmodules voor “de tentjes”, hints en tips voor het Hagel- en Kogelschieten.
Geslaagd! Er waren 651 mensen die zich inschreven, maar er hebben uiteindelijk maar een 586-tal meegedaan! (59 %) 😉
kwestie van de toekomstige jachtstudenten niet te veel af te schrikken met lage slaagpercentages!
In ieder geval bedankt voor de handige informatie ter voorbereiding van het examen! Zonder jullie zou het slaagpercentage nog een stuk lager zitten!
mvg
een tevreden student
In tegenstelling tot vorig jaar, deze keer wel geslaagd. Een dikke merci voor al de hulp via deze website en in real life.
Bedankt IJO en de site van Hunting voor jullie perfecte ondersteuning in het theoretisch gedeelte.
Zonder jullie was het niet gelukt!
Sta voorlopig nog 1e in de lijst 🙂 Philippe, tot binnenkort hé.
Voor de tweede keer meegedaan en geslaagd! Merci hunting, voor alle informatie die op jullie site te vinden is. Zonder, was het mij nooit gelukt. Merci!!!
oke ook geslaagd voor het jacht examen.
Dank aan hunting.be en aan het IJO. Niet alleen voor de hulp bij de voorbereiding van het examen, maar vooral ook voor de interessante informatie over jacht en natuur.
Geslaagd van de eerste keer via zelfstudie, de hulp van hunting was meer dan welkom. Bedankt
spijtig voor zij die niet geslaagd zijn , ze kunnen verder het IJO programma volgen , maar een goed plan B , ook voor zij die gaan sneuvelen in de praktische proeven , is nu al beginnen aan een voorlopige sportschutterslicentie kleiduifschieten , de examens daarvan zijn veel makkelijker , en tegen het jachtexamen van volgend jaar ben je al een geoefend schutter .
veel succes Tom VDB
hi Hunting,
Geslaagd door de hulp testvragen/samenvattingen van hunting.be Bedankt
grt
Peter
Beste geslaagden ,
gooi uw cursus nog niet weg , vergeet niet dat bij het praktisch examen de meesten buizen op het eerste deel van het praktijkexamen , de ” omgang wapens , alias ” de tentjes ” : , naast manipulatie van wapens een ondervraging over wapens en kogels , waar een beetje wetgeving in vervat kan zitten , vb : men geeft u een Brenneke en vraagt of u die mag gebruiken in de gewone jacht in Vlaanderen .. uw antwoord ?
Neem die delen van de cursus nog eens door tegen augustus , doe de Hunting.be testen nog eens en ga ZEKER eens een paar keer aandachtig luisteren naar de uitleg van allebei de heren van het IjO geven op de sessies oefening kleiduifschieten II in Ruisbroek .
Dezelfde mannen zullen in augustus uw examinatoren zijn en zijn onverbiddellijk streng ! Ze hebben het dan allemaal ook iedere week twee keer zeer duidelijk uitgelegd …
Ben je bij hen niet geslaagd , mag u reeds beschikken tot het jaar nadien , zonder één schot gelost te hebben die dag …
Veel succes !
Nog tips over het verloop van het praktisch examen ? : laat een bericht .
Thomas, en wat zou jouw antwoord zijn op die vraag rond dat brenneke? Ze riep bij mij, zoals heel dikwijls bij dergelijke vragen, onmiddellijk een bijkomende vraag op: “Voor of na 1 juli 2014?” Als men dergelijke spitsvondigheden moet zoeken om iemand te kunnen buizen, dan stel ik mij de vraag welke testen de examinatoren moeten afleggen eer ze dergelijke vragen mogen opstellen en opleggen…
Beste 44r : bedankt voor de reactie :
Er wordt ieder jaar vooraf duidelijk gezegd welke versie van de wetgeving er ondervraagd wordt , ook het IJO geeft duidelijk aan over welke periode dat ze lesgeven. Dus uw bijkomende vraag zal men ter plekke niet beantwoorden …
ik heb mijn examens afgelegd in 2013 . ik had 9/10 op Kennis wapens en munitie (een punt verloren omdat ik een hagelgeweer moest klaarmaken voor de jacht en het niet helemaal dichtgeklikt was , het was een oud geval met zeer stroeve scharnier ..) en 9,5 op 10 op het parcours ( één afstand van de drie verkeerd geschat ) .
Als men u de vraag van de Brenneke stelt, zou het woord ” gewone jacht ” u moeten opvallen , dat is ook sterk benadrukt in de les en nog eens door de twee heren in Ruisbroek . Ze gaan u daar trouwens niet voor wegsturen…
Mijn punt was : vergeet niet dat er nog theoretische kennis van wapens en wetgeving verondersteld wordt gekend te zijn op het praktijkexamen .
Ik vond mijn examen over de gehele lijn streng maar rechtvaardig , al moet ik zeggen dat ik al veel negatieve verhalen gehoord heb en dat vind ik jammer , enkele van mijn vrienden waren erg ontmoedigd .
Mijn bedoeling met mijn posts is vooral aan te tonen dat als je goed voorbereid bent , en weet hoe er geëxamineerd wordt en waar je moet op letten , je een zeer grote kans maakt te slagen . Ook zal je minder zenuwachtig zijn , toch belangrijk op deze slopende dag .
Ik vind het zonde van de maanden tijd en moeite en zeker van het geld , als je op iets simpel weggestuurd wordt, nog voor je goed en wel begonnen bent .
Ook de eerdere tip van reeds in januari te beginnen als sportschutter gaf ik graag mee, ik had dat graag geweten toen ik er destijds aan begon, het is een mooi plan B, en een ideale inhaalmogelijkheid voor de niet-geslaagden van theorie en praktijk . Dan ben je toch al beter voorbereid op het onderdeel kleiduif van het examen , wat ik het moeilijkste vond . (5/10, nipt …)
Voor diegenen die nog onzeker zijn voor het onderdeel kogel : leen of koop een loodjesgeweer , maak zelf een driepikkel en leer een mooi groepje te schieten vanop 20-30 meter met de techniek die je aanleert in Leopoldsburg.
Nog even dit : uit goede bron weet ik ondertussen dat men op de examens alle moeite doet om de vragen zo éénduidig mogelijk te maken , ze zijn immers niet uit op de talloze discussies achteraf . Van de heren in de tentjes in het bijzonder ,heb ik geen enkele vraag gehoord die niet aan bod is gekomen in de les , de praktische voorbereidingsdagen en de herhalingsdag in Lavaux.
veel succes aan iedereen , en laat u vooral niet ontmoedigen : )
Thomas
ik die in de veronderstelling was van de 10 jarige geldigheid van theoretische proef, heb zojuist bericht gekregen dat geldigheid van theoretisch examen van 10 jaar naar 3jaar gebracht word.
Daarenboven bij wijze van uitzondering mag ik dit jaar meedoen aan praktijk,maar moet in alle 3 velden slagen.anders alles incl. theorie terug opnieuw ?
Is dit juist?
Thomas, wat ik wil zeggen is dat er bij die vraag rond dat brenneke geen tijdstip werd vermeld, noch een caliber, enkel als plaats Vlaanderen. Als je dan weet dat na 1 juli 2014 de brennekes in cal 12, 16 en 20 wel toegelaten worden voor ’t grootwild-uitgezonderd-reewild, in Vlaanderen en dat er zeer weinig cursisten die nu de examens meedoen, hun jachtverlof gaan bekomen VOOR die bewuste 1 juli, dan vind ik dat geen correcte vraag.
En ik vroeg niet naar jouw punten, ik vroeg gewoon een antwoord op 2 vragen:
1. wat zou je zelf op jouw vraag antwoorden?
2. welke testen/proeven/examens moet iemand doen eer ‘m genoeg gekwalificeerd is om zo’n vragen voor’t jachtexamen op te stellen?
Erger nog: ik durf zelfs vragen stellen bij de kwaliteiten van de mensen die de wetteksten opstellen.
Een voorbeeld? Pak uit die laatste 3 besluiten bij de jachtvoorwaarden maar eens bvb. artikel 60:
Art. 60. Diepgevroren vlees van ree mag worden vervoerd en verhandeld buiten de periode vanaf de opening tot en met de tiende dag die volgt op de sluiting van de jacht op dit wild.
en zeg mij nu eens wat het juiste antwoord is:
A. diepgevroren vlees van ree mag het ganse jaar vervoerd en verhandeld worden.
B. diepgevroren vlees van ree mag het ganse jaar vervoerd en verhandeld worden, uitgezonderd vanaf de opening tot en met de tiende dag die volgt op de sluiting van de jacht op dit wild.
C. diepgevroren vlees van ree mag enkel vervoerd en verhandeld worden vanaf de opening tot en met de tiende dag die volgt op de sluiting van de jacht op dit wild.
Begin je nu te begrijpen wat ik bedoel? Weet je wat de gevolgen kunnen zijn als men jou pakt voor een overtreding op dit artikel?
Het begint me op te vallen dat niemand zich blijkbaar waagt aan dit artikel 60, nochtans worden de meeste Vlaamse jagers verondersteld zich hieraan te houden na 1 juli e.k. 🙂
Ik werd vroeger opgevoed met de leuze dat elke leraar in de eerste plaats leraar Nederlands was. Er zijn inmiddels al zoveel regeltjes bijgemaakt, dat die bewuste regel blijkbaar op de achtergrond is geraakt en ik heb de indruk dat dit geen al te positieve zaak is voor de verstaanbaarheid van teksten… op naar een examen Nederlands eer men zich op een verkiezingslijst mag plaatsen?
Hallo Konijn,
dit is inderdaad zo.
Er zitten nog VEEL angeltjes onder het gras, dus ga zeker en vast
naar de voorlichtingsvergadering(en) betreffende de nieuwe besluiten.
Ik heb uw vragen doorgestuurd naar het Kenniscentrum van de HVV , hopelijk krijgen we daar een snel een passend antwoord.
Ik laat het jullie weten op dit forum .
Groeten , Tom VDB
Ben ook wel benieuwd, zeker omdat ik uit goed ingelichte bron heb vernomen dat men momenteel nog steeds sleutelt aan de teksten… een staaltje van kracht van de administratie (of zwakte van de politiek)? Een tekst goedkeuren en dan i.p.v. ‘m te publiceren in’t Staatsblad, terug gaan aanpassen…
Heb je trouwens al nieuwe wegen uitgestippeld om te gaan jagen? Wettelijk moet je toch overal altijd minstens 150 m van de voederbak verwijderd blijven… ik hoop maar dat men nog verduidelijkt dat elke kippenren niet aanzien wordt als een voederplaats…