fbpx Skip to main content
search
Jachtbelangen

Jachtconcessie – Beverlo

By oktober 21, 2012No Comments

Defensie 4RCI

Vrijdag was er de info vergadering voor de Jachtverpachting, correctie Concessie, van Beverlo. Met een 30-tal aanwezigen (20 jagers, 5 ANB, 5 militairen), toch een redelijke opkomst.
Eerste opmerking was dat het een Concessie betreft, geen Verpachting. Omdat bij een Concessie meer en andere verplichtingen opgelegd kunnen worden dan bij een Verpachting. Dit voornamelijk omdat het een Militair domein betreft.
Verder onthielden we volgende opmerkingen en antwoorden op vragen uit het publiek.
Er wordt apart geboden op de 3 aparte Concessies. Biedingen kunnen gebeuren door Jagers of WBE’s. Er is ook geen zitende jager, dus deze kan niet meedoen. De deelnemende WBE’s kunnen tot 10 dagen na de aanbesteding een hoger bod uitbrengen.
De Jachtconcessie geldt voor het Grofwild. Waar dus een grotere vrijheid is voor de jager. Voor het Kleinwild is er enkel bestrijding. Deze gebeurt enkel op vraag van de Concessiegever.
Wildschade is voor de Jager. Hier werd echter opgemerkt dat tot nu toe geen “claims” werden ingediend voor de betreffende domeinen. Evenwel blijft hier het rechtsprincipe gelden “Schade, oorzaak, oorzakelijk verband”. Indien de Jager dus zijn taak naar behoren uitvoert zullen de schadeclaims dus wel meevallen. Temeer er geen landbouwgebieden binnen in de betreffende domeinen liggen.
Verder hadden we de indruk dat zowel de verantwoordelijken van het ANB als Defensie zeer toegankelijk zijn en vooral meewerkend om dit voor de Jager ook leefbaar en aangenaam te maken. Bijvoorbeeld zou, alhoewel te laat ingediend, er wel een afschot voor Ree kunnen toegekend worden voor het volgende jachtseizoen.
Verder nog aandacht voor de procedure van de biedingen volgende vrijdag. Er is een specifieke registratie en controle die je vindt in de officiële documenten. Praktisch heeft u nodig:

  • Identiteitskaart;
  • Jachtverlof Vlaams Gewest;
  • Uittreksel uit het Strafregister;
  • Een belofte voor een bankgarantie;

Voor de biedende WBE dient de aanwezige persoon hierbovenop nog te beschikken over een schriftelijk bewijs van zijn mandaat.
Hieronder de volledige officiele documenten van de 3 concessies:
WeyervlakteHechtelse heide en StaleikerheidePlein van Helchteren.
 

Laat een reactie achter