fbpx Skip to main content
search
Jachtbelangen

Jachtbelangen

By juni 24, 2013One Comment

The Case For Lead

We hebben een volgende suggestie voor onze belangenvereniging. Dit nu het werk voor het nieuwe Openingsbesluit achter de rug is, hopelijk met positief resultaat. Hopelijk, maar we vrezen ervoor …
The Case For Lead is een volledig studiedocument rond loodhagel. De auteurs zijn de jongens van de Country Side Alliance. Lood is in de UK nu enkel verboden voor Jacht op Eend, Gans, Meerkoet en Waterhoen. Met dit werkstuk willen ze de verdere beperking qua Lood tegengaan.
Waarom houden we hiervan: serieuze aanpak, goed onderbouwd, maar vooral een stevig standpunt, research van de oppositie, geen politieke toegevingen of koehandel.
Of moeten wij, in Vlaanderen, hiervoor terug de specifieke regeling rond Fazanteneieren opgeven.
Niet enkel afwachten tot we als jager elke vijf jaar eens mogen aan tafel zitten over het openingsbesluit, maar krachtdadig een eigen visie en proactief de politiek proberen beïnvloeden. En dit met initiatieven die nuttig zijn en gedragen worden door alle Jagers.
Het volledige dossier (in het Engels) – The Case For Lead

Case For Lead 2013

Case For Lead 2013

One Comment

 • Tommeke_112 schreef:

  Prachtig initiatief
  en super van hunting om dit online te zetten en te delen met iedere jachtliefhebber.
  We moeten inderdaad eens stoppen met enkel te denken in termen van verkiezingen en te denken in termen van conserveren wat we hebben.
  Het zou niet slecht zijn als we over verschillende onderwerpen een pro actief beginnen denken.
  Uitwerken waarom we terug iets anders willen.
  Super, ga zo het volledig dossier eens lezen.

Laat een reactie achter