fbpx Skip to main content
search
anb_logo_q_klein

ANB

Nieuwe naam, maar oud concept, vroeger gekende onder Quick Wins, en nu zelfs iets beter (tot 80 % subsidiëring).
Samen voor meer en betere natuur in Vlaanderen. Dat is de visie van het Agentschap voor Natuur en Bos. De realisatie van de Europese natuurdoelen is een van de drie strategische projecten om die visie waar te maken. In 2014 zullen die natuurdoelen definitief goedgekeurd worden door de Vlaamse Regering.
Via Investeringssubsidies Natuur-projecten wil het Agentschap voor Natuur en Bos de kans bieden aan de privé-eigenaars, privaatrechtelijke personen en lokale besturen binnen de speciale beschermingszones (SBZ) om nu al een bijdrage te leveren aan de Europese natuurdoelen.

Praktisch

  • De middelen van deze subsidie kunnen worden aangewend voor concrete realisaties op het terrein (eenmalige inrichtingswerken, natuurontwikkelingswerken, achterstallig beheer…).
  • Het project start na de bekendmaking van de selectie en de werken moeten gerealiseerd zijn voor 30 september 2016.
  • De subsidie bedraagt maximaal 80% van de totale onkosten en de gevraagde projectsubsidie ligt boven de € 5.000,- per project.
  • Heb je een idee voor een project, mail dat dan naar het provinciale aanspreekpunt van het Agentschap voor Natuur en Bos. Die vind je terug in het reglement.
  • Het project kan uiterlijk op 21 juli 2014 ingediend worden. Opgelet: alleen volledige dossiers komen in aanmerking. Vanaf 21 juli kan geen enkel dossier nog aangepast worden. Maar tot dan kun je steeds hulp krijgen, zowel voor de administratieve procedure als voor het inhoudelijke project.
  • Alle voorwaarden en de volledige procedure vind je terug in het reglement van de oproep voor projecten.
  • Download de bijlage Europese soorten afzonderlijk
  • Om je dossier in te dienen vul je het sjabloon (doc – 20 KB) en het budget met overzicht van maatregelen (excel – 50 KB) in.
  • Opgelet: heb je een probleem bij het openen van een pdf of document? Sla die dan eerst op op je bureaublad, en open de pdf of doc vandaaruit (werkwijze: klik met je rechtermuisknop op de link, sla de pdf/doc op op je bureaublad, en open de pdf/doc van op je bureaublad).

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Natalia Padovan
02 553 03 52
natalia.padovan@lne.vlaanderen.be

Documenten

Laat een reactie achter