fbpx Skip to main content
search
Honden

Honden

By juni 12, 20132 Comments

Af en toe zijn er gewone alledaagse verhalen die ons dan toch genoeg aanspreken om te publiceren. En als het over honden gaat is dat dan nog wat makkelijker.
Een tijd geleden krijgen we een opmerking over een ontbrekend honderas op de site. Informatie ingewonnen, foto’s ontvangen en hup de Nova-Scotia Duck Tolling Retriever staat nu ook bij onze trouwe viervoeters.
En toen we dachten dat we alle in Vlaanderen voorkomende Jachthonden hadden kwam er nog eentje langs met een baard, de Cesky Fousek.
Dat dit ras zeldzaam is, bleek uit de vraag van een mevrouw die zulke pups zocht, niet vond in België, en de Nederlandse kwekers hadden geen vrij nestje.

Cyril & maly Lenka

Cyril & maly Lenka

Contact opgenomen met onze kenner uit de Kempen en na wat gezoek en nog veel meer organiseren, alles in het Tsjechisch, toch gevonden wat gezocht werd. Hierbij werd ook nog het transport geregeld voor ondertussen 2 pups uit het verre Tsjechië. De Tsjechische connectie hiernaast op de foto: Cyril en maly Lenka (ofte Cyril en kleine Lenka).
En dan sloeg bij mevrouw blijkbaar de spraakverwarring (Gents-Kempisch-Tsjechisch) toe en zag ze toch af van de aanschaf (?).
Maar, toch een mooi einde, een collega jager had net zijn oude makker Cesky Fousek moeten laten inslapen en dus zijn onverhoopt de 2 pups toch in België beland. Foto’s van de “Hond met baard” hieronder.
936355_176192535874581_1471546570_n

Cesky Fousek

 

2 Comments

 • Tommeke_112 schreef:

  Kameraden van me hebben ook zo een pup aangeschaft onlangs na jaren weimaraners (of hoe je het ook schrijft) gekweekt te hebben. Zijn hele goeie honden. Vorig jaar nog in de kempen zien jagen.

 • Serge schreef:

  beste bloggers,
  een goede vriend heeft reeds enkele jaren een fusek en ik kan u zeggen een prachtige hond.
  de eigenaar is een gepasioneerde hondenbegeleider/africhter en therapeut.
  mocht er iemand intresse hebben of problemen, vragen hebben met zijn hond laat maar iets weten ik breng U graag in contact met hem. het betreft hier regio eeklo. alle info kan via mail naar Serge@soliddesigns.be
  weidelijke groeten

Laat een reactie achter