browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever (FCI 312)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De oorsprong van deze retriever is terug te vinden in Canada , Nova Scotia , daar werd de hond ingezet voor de jacht op eenden langs de oevers van de grote meren , de voorjager laat vanuit een hide out zijn hond langs de oevers spelen, Tollen , Duck Tolling, net zolang tot de eenden binnen schotsafstand zijn , dan word de Toller in de hide out geroepen en een stok of steen word in het water geworpen zodat de eenden opvliegen en vervolgens kunnen geschoten worden , al die tijd blijft de Toller rustig uit het zicht in de hide out, na het neerleggen van de eenden word de Toller terug ingezet om deze te apporteren , Retrieving.
Dit zijn de enige retrievers die zowel voor als na het schot werken , uiterlijk is dit een zeer sterke en temperamentvolle krachtige hond , de dikke vacht schakkeerd van rood tot rood met witte markeringen op het hoofd , neus, borst staart en voeten ,al dan niet met een rose of zwarte neus,  de reu is ongeveer 50 cm en weegt ongeveer 22 kg , de teef ongeveer 46 cm en 17 kg.
Deze retrievers zijn in onze contraien terecht gekomen via Scandinavie waar je ook de grootste concentratie van fokkers hebt .De Toller is een zeldzaamheid op de jachtvelden daar zijn gelijkenis met een vos sprekend is , wel hebben we met een paar mensen het initiatief genomen om het oorspronkelijke werk van het ras te bewaren.

- Info en publicatierechten via Jef Savels Varendreef 107 , 8750 Wingene