fbpx Skip to main content
search

Via een zeer enthousiast lezer van de website en wapenkenner ontvingen we onderstaand artikel. En, er volgen er nog meer, rond hetzelfde onderwerp.
De drilling is iets wat eigen is aan Duitsland, men kan niets “Duitser” bedenken dan de drilling. Nochtans is er weinig over geschreven in wapenboeken, natuurlijk wordt de drilling wel vermeld maar in geen enkel wapenboek komt de drilling uitgebreid aan bod.
De drilling is in de wapenwereld altijd een controverse geweest, voor velen het perfecte wapen voor alles, omdat je een dubbelloop hagel en een kogel had op hetzelfde wapen, natuurlijk zijn er die deze stelling niet delen en er een totaal andere mening op nalaten. Nochtans is de drilling altijd populair geweest op het Europese continent en dat komt voornamelijk doordat hagel en kogel uit hetzelfde wapen konden worden afgevuurd en zo moest men maar 1 wapen meenemen.
Het volledig artikel – Drillings
 

Kronendrilling

Kronendrilling

One Comment

 • Flip schreef:

  Geachte lezers,
  De “Blaser D99” heeft het gebruik van de drilling nieuw leven ingeblazen.
  Er is overigens een schitterend boekwerk over de drilling gepubliceerd
  Der Drilling van Nobert Klups 230 paginas in kleur (Motorbuch Verlag Stuttgart) ISBN 3-613-02420-9 o.a. verkrijgbaar bij Frankonia.
  De Blaser D99 2x(8×57) kogel en 1x kaliber 20 magnum bevalt mij uitstekend. Vooral voor de vos die plotseling op 10 meter passeert is een hagelschot ideaal. Enkel nadeel is het gewicht van het geweer.

Laat een reactie achter