fbpx Skip to main content
search

IBEP_Badge_transparantWe hadden reeds enige tijd contact met een gepassioneerd boogjager. Een jachttechniek die hier nog niet veel aan bod kwam. Maar daar komt nu verandering in.
Sinds kort zijn er een 4-tal nederlandstalige instructeurs opgeleid bij het IBEP (International Bowhunters Education Program).
En omdat ze hun kennis graag delen, organiseren ze op 22 en 23 juni de eerste Boogjachtopleiding.
De tweedaagse opleiding geeft een inzicht in alle praktische en theoretische takken van de boogjacht en wordt afgesloten met zowel een praktische als theoretische (multiple choice) test. De praktische proef bestaat erin om met jachtboog en jachtpijlen (voorzien van jachtpunten) 5 lethale zones te raken van de 6 afgebeelde wildsoorten op afstanden tussen 5 en 25m.
Om met boogjacht te beginnen is dit zowel voor jager als boogschutter het ideale startpunt. Ook voor de reeds ervaren boogjager bevat deze opleiding een groot deel interresante informatie en daarenboven wordt dit diploma in verschillende landen erkend.
Niet enkel het schieten, maar ook wildbeheer, verantwoordelijkheid en veiligheid, jachtpijlen en jachtbogen, het goed voorbereiden van een jacht, jachttechnieken zoals o.a. het besluipen van wild, anatomie van wilde dieren, het nazoeken, het schieten vanuit een treestand, het (over)leven in open lucht enz. komen ruim aan bod komen.
Meer info hieronder, via bijgaande info of via Luc Krols.
IBEP Boogjachtopleiding

2 Comments

 • Jasper schreef:

  Geachte meneer/mevrouw,
  In verband het het bericht over de opleiding boogjager van het IBEP schrijf ik u.
  Ik zou graag meer informatie ontvangen over de prijs en de aantal nog beschikbare plaatsen voor de aankomende opleiding van 22 en 23 juni. Ik ben van plan om samen met nog 2 andere geïntreseerden mij in te schrijven.
  Met vriendelijke groet en wachtend op uw antwoord.
  Jasper van Hattum

 • Peter schreef:

  Jasper, voor niet leden van de waalse boogvereniging (www.fwca.be) bedraagt het inschrijvingsgeld 75 euro. Wanneer je op de link “bijgaande info” klikt in dit artikel krijg je al wat meer info. Om je in te schrijven en info over beschikbare plaatsen kan je beter een mail naar één van de drie mailadressen sturen.
  Had deze cursus ook graag gevolgd, maar kan spijtig genoeg niet dit jaar. Hopelijk wordt hij volgend jaar opnieuw georganiseerd.
  Grtz

Laat een reactie achter