fbpx Skip to main content
search
Beretta,

Wie kent het Italiaanse wapenmerk uit Val Trompia nu niet? Al bijna 500 jaar is de firma een gevestigde waarde in de sector van het wapensmeden. Aanvankelijk begon Beretta als een lopenmaker. Dit groeide verder uit en in 1600 maakten ze reeds volledige wapens. Doe daar nog eens meer dan 400 jaar bij en ondertussen heeft het bedrijf al enkele mooie acquisities gedaan. Sako, Tikka, Steiner, Burris, Chapuis, Benelli, Victrix, …

Misschien nog het meest spectaculaire van allemaal is het feit dat Beretta nog steeds in handen is van de familie Beretta. Het is niet evident om een bedrijf generatie na generatie in familiehanden te houden, wel de Beretta familie doet dit al 15 generaties lang. Dit geeft ook aan waarom Beretta investeert op lange termijn in zijn producten. Gezien het de familie ten goede komt is niet enkel de korte termijn belangrijk. Zoals u zal worden gezegd: kwaliteit staat voorop.

Maar genoeg tekst en uitleg. In deze post geven wij u graag een inkijk in de Beretta fabrieken in Italië. We nemen u mee naar de massa productie wapens waar zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd met telkens toch oog voor detail en een persoonlijke afwerking.  Tenslotte zullen we u ook nog meenemen naar de premium afdeling waar de luxe wapens worden gemaakt en waar alles handgemaakt en individueel wordt vervaardigd.

Het filmpje is uit 2017 en dus nog voor de corona maatregelen.