fbpx Skip to main content
search
Schade veroorzaakt door de wolf kan onder bepaalde voorwaarden worden vergoed, aldus de SPW.

Verscheidene schapen zijn begin februari door wolven aangevallen in kuddes in Hampteau en Marcourt, twee dorpen in de provincie Luxemburg die slechts enkele kilometers van elkaar verwijderd liggen. De eerste resultaten van de DNA-analyses na deze aanvallen hebben aangetoond dat vijf schapen in Marcourt en twee in Hampteau zijn gedood door een “wolf van Duits-Poolse afkomst”, zo heeft de Service public de Wallonië woensdag in een persbericht bekendgemaakt.

Naar aanleiding van deze drie aanvallen is een team van het Waalse netwerk van wolven, dat vertegenwoordigers uit verschillende sectoren omvat en tot doel heeft waarnemingsgegevens te verzamelen, ter plaatse gegaan om de sporen die het roofdier heeft achtergelaten te identificeren, monsters te nemen en DNA-analyses uit te voeren om na te gaan of het om aanvallen door wolven of door andere dieren ging.

De eigenaars van de schapen zijn op de hoogte gebracht van de resultaten. Schade veroorzaakt door de wolf kan onder bepaalde voorwaarden worden vergoed, aldus de SPW.

Dodelijke aanvallen van wolven op schapen blijven marginaal, zoals de SPW opmerkt. “Sinds 2017 zijn in Wallonië van de 183 dieren die dodelijk werden aangevallen, er slechts 23 met zekerheid toegeschreven aan wolven, terwijl 80 het slachtoffer waren van honden. »