fbpx Skip to main content
search

De dode wolf werd aangetroffen naast de N719 op de grens van Meeuwen (Oudsbergen) en Peer. Eerst is gezegd dat het om een vrouwtje gaat, maar na onderzoek blijkt het toch een mannetje te zijn.

Yentl Nijs van het Natuurcentrum: “Het is een heel mooi dier, al redelijk groot. De welpen zijn nog onervaren, zeker in het verkeer waardoor deze nu jammer genoeg aangereden is. Ze weten niet hoe ze op het verkeer moeten reageren, nemen vaak de verkeerde beslissing en springen dan voor een wagen.”

Michel Broeckmans is boswachter op het militair domein van Houthalen-Helchteren en monitort de wolven in Noord-Limburg: “We proberen dagelijks te monitoren waar de wolven precies rondhangen aan de hand van pootafdrukken, drollen en het wildcamera-netwerk. “Als boswachter zijn het een beetje mijn kindjes, ze worden geboren, je volgt dat op en je kijkt uit naar de pups. Je houdt van ze.”

De dood vanmorgen van een van vijf welpen komt dan ook hard aan. “Het is jammer maar je weet dat het kan gebeuren. Vorig jaar is de eerste gesneuveld op de weg op 9 oktober, en de tweede op 19 oktober. En deze op 16 november, dat is bijna een maand later. Dat doet pijn.”