fbpx Skip to main content
search

De problematiek van het laattijdig uitreiken van de Jachtverloven beroert niet enkele ons Jagers, maar is ook tot bij de politiek en de minister geraakt.
Hieronder de interpellatie van de leden van de Commissie en het antwoord van de Minister

  • Video – vanaf 2:21:00 (zie hieronder)
  • Commissie Leefmilieu – Jachtverloven: Verslag

7 Comments

  • Etienne Verniers schreef:

    Vandaag heb ik de nodige documenten voor de aanvraag van mijn jachtverlof in het arrondissementscommissariaat te Gent afgegeven. Na al de heisa rond het nieuwe jachtverlof was ik echter zeer aangenaam verast want na ongeveer 10 minuten had ik mijn jachtverlof op zak.
    Ik hoor van collega jagers in andere provincies dat het daar allemaal niet zo vlotjes verloopt om het jachtverlof te bekomen en ze daar zelfs de mogelijkheid niet meer hebben om het jachtverlof te kunnen afhalen.
    We mogen in Oost-Vlaanderen dus gelukkig zijn met de service de het A.C. ons geeft.

  • 44r schreef:

    Heeft er nu al iemand een hint gekregen hoe ’t nu zit met de verzekeringspapieren? Vroeger ging een afgestempeld deeltje retour verzekering terwijl een tweede afgestempeld deeltje het jachtverlof moest vergezellen. In’t digitale tijdperk van het e-loket worden echter geen verzekeringspapieren meer afgestempeld… gaat men nu eindelijk al zo ver dat men verondersteld dat een drager van een jachtverlof dit enkel kan gekregen hebben mits geldige verzekeringspapieren? Zo niet, hoe moet ik nu gaan bewijzen dat mijn verzekeringspapieren geldig zijn (als dit Dietse respect voor kepie en stempeltje is weggevallen)?
    Of valt dit weer onder de vervelende vragen waarvoor men pas tijd kan maken nadat ’t ergens fout is gelopen?

  • 44r schreef:

    RB, dat is de vraag niet. Vroeger kreeg je ook geen jachtverlof zonder geldige verzekering. Maar bij de aanvraag gaf je een 3-delig formulier mee, waarvan er 2 afgestempeld terugkwamen: eentje moest retour verzekering, dat andere moet je verplicht bijhebben bij jouw jachtverlof! Nu wordt er niks meer afgestempeld want via ’t e-loket stuur je gewoon een scan in bijlage. Wat moet ik nu naast mijn jachtverlof steken? Iets zonder stempeltje? Want bij mijn weten is dat verplicht meenemen van dat verzekeringspapierke nog niet afgeschaft… en welke bewijskracht heeft zo’n vodje papier zonder stempeltje?

    • Hunting schreef:

      Volgende regelgeving:
      Jachtadministratiebesluit – Art 7.: Om een Jachtverlof te verkrijgen … Uittreksel Strafregister, Verzekering, …
      Jachtdecreet – Art 13: Wie met het geweer jaagt, moet het jachtverlof bij zich dragen.
      Om een verlof te krijgen moet je en verzekering hebben, om te jagen is het dragen van het jachtverlof voldoende.

      • 44r schreef:

        m.a.w. de verplichting om dat verzekeringsbewijs ook bij te hebben is weggevallen? Toch heel eigenaardig dat dit nergens expliciet wordt bevestigd of zelfs maar aangehaald. Ik heb de vraag ook gesteld aan mijn verzekering en tot op heden nog geen antwoord gekregen. Volgens mij heb je weer een primeur (als ’t inderdaad zo is).
        Wat zegt dat art. 13 wanneer ik mijn hof op gepaste wijze helemaal laat afmaken en daar ga jagen met ’t geweer? Dat de uitzonderingen weer de regel bevestigen? 🙂

Laat een reactie achter