fbpx Skip to main content
search

Met de nieuwe jachtwetgeving van 2014 zijn er hier en daar lichte wijzigingen. Zo ook voor het beschermen van fazantennesten.
Het is nog steeds mogelijk door landbouwwerkzaamheden bedreigde nesten te redden door de eieren te rapen en verder uit te broeden.

Art. 65. Als er geen andere bevredigende oplossing bestaat om de nesten van fazanten te beschermen tegen bedreiging door landbouwwerkzaamheden, kunnen de eieren uit die broedsels overgebracht worden voor verdere uitbroeding en het opkweken van de jongen.
Degene die belast is met het uitbroeden van de eieren en het opkweken van de jongen, meldt het aantal nesten, het aantal eieren en het aantal opgekweekte jongen aan het agentschap met behulp van een papieren of elektronisch meldingsformulier waarvan het model wordt opgesteld door het agentschap en ter beschikking wordt gesteld op de website www.natuurenbos.be van het agentschap.
Uiterlijk op 31 juli van hetzelfde kalenderjaar worden de opgekweekte jongen in het wild vrijgelaten in hetzelfde jachtterrein als waar de eieren werden verzameld.

Het rapen van de Fazanteneieren via volgend meldingsformulier.

Fazant

Foto – Frans Pelsmaekers, www.4-your-eyes.com

Auteur – Tom Van de Maele

One Comment

  • kleynen l schreef:

    door al deze flauwe kul en papier kraam zien we de natuur zeer snel achter uit gaan wanneer hebben ze het door dat in overleg met de jagers de beste resultaten behaald worden .

Laat een reactie achter