fbpx Skip to main content
search

Blijkbaar zijn we niet alleen die het deze week hadden over het Arrest van de Raad van State.

Media

Nogal wat media deze week over dit Arrest:

Maar echt trots zijn we eigenlijk op onszelf. We waren niet alleen de eerste binnen de Jacht die hierover berichtten, maar ook het best. Bewijs hiervan een bereik van bijna 4.000 via de site en Facebook.

BJ RvS - Hunitng FB 2015 05 02

Hunting – Facebook

 

Wetsaanpassing

Maar ondertussen ook goed nieuws want er zou reeds gewerkt worden aan een aanpassing van de Wet.
In oktober 2014 zou de Minister reeds de nodige decreetsaanpassing gelanceerd hebben. Dit decreetsontwerp werd aanvang april bij het Vlaamse Parlement ingediend en zal in de volgende weken in het parlement besproken worden. Tegen de zomer zou het probleem kunnen opgelost zijn , zodat de minister dan met een nieuw besluit de vernietigde bepaling over de bijzondere jacht terug zal kunnen uitvaardigen.
Probleem blijft echter de overgansperiode mei-juli. Enkel Bestrijding blijft hier mogelijk. Maar dus enkel als er een begin van schade aangetoond kan worden.

 

4 Comments

  • Van Nerum Andre schreef:

    het is wel zo dat de examenvragen over wetgeving ver gezocht zijn en meer bij de secretaris van een WBE zouden passen

  • browning schreef:

    blijkbaar werkt men in België weer met 2 maten en gewichten.vorige week een aanvraag gedaan vor bijzondere jacht op waals grondgebied en vandaag de goedkeuring ontvangen,ook al mocht er tijdens het jachtseizoen niet op houtduiven worden gejaagd. begrijpen wie het kan!!!

  • TG schreef:

    Voor de geïnteresseerden:
    Het SALV advies van hierboven van 2015 heeft betrekking op een verzameldecreet, de wijzigingen daarin opgenomen hebben geen betrekking op de rechtsgrond voor de bijzondere jacht.
    De aanpassingen voor de bijzondere jacht zijn opgenomen in een afzonderlijk wijzigingsdecreet dat 30 april 2015 geagendeerd werd. De tekst van dat decreet is nu beschikbaar op de website van het Vlaams Parlement (tekst zal nog besproken worden in de commissie Leefmilieu natuurlijk):
    http://docs.vlaamsparlement.be/docs/stukken/2014-2015/g344-1_origineel.pdf
    Met name op pagina 7 tot 9 zijn de aanpassingen voor de rechtsgrond toegelicht.
    Vriendelijke groeten

Laat een reactie achter