fbpx Skip to main content
search
Honden

Zweethonden

By mei 21, 2012No Comments


Op aangeven van een aandachtige lezer hebben we bij de Honden de verschillende rassen in het juiste “hok” geplaatst. En dus hebben we de Aardhonden en de Zweethonden gesplitst.
Tevens ook nuttige info rond de Zweethonden gezien het aan de gang zijnde Reebokken seizoen.
Nog even ter herinnering

Aardhonden

Voor de jacht op onder de grond levende dieren zijn er de aardhonden. Gebruikt om vooral het konijn en de vos uit hun burcht te jagen. Om de in het nauw gebrachte vos te weerstaan moeten deze honden beschikken over een grote portie zelfstandigheid en moed, of zo men wil agressie. Het is overigens meestal niet de bedoeling dat ze zelf het wild doden.

Zweethonden

Zweethonden worden meestal gebruikt voor het nazoekwerk naar wild dat direct na het schot niet kan worden gevonden. De naam Zweethond komt van het volgen van het bloedspoor van het getroffen dier. Waarbij in jachttermen bloed ook zweet genoemd wordt. In Vlaanderen zijn de houders en nazoekers van deze specifieke zweethonden verenigd in een aparte Vlaamse Zweethonden Groep.
Gezien deze honden ter beschikking gehouden worden om na te zoeken en dit nazoekwerk kan plaatsvinden tijdens week of week-end goede en slecht weer verdienen ze onze bijzondere aandacht en respect.

Centraal oproepnummer 0495 22 49 27

Full info:

 
 
 

Laat een reactie achter