fbpx Skip to main content
search

Misschien een misleidende titel maar het gaat hier over een camera die direct werd geplaatst met zicht op een broedende wulp.
De wulp is een prachtige weidevogel en grondbroeder. En u zal het dus al raden, deze vogel heeft het zeer moeilijk. Uiteraard is onze goede vriend de vos hier totaal niet deels de oorzaak van, wij weten wel beter. Ondanks het dan misschien geen jachtwild is, heeft deze prachtige vogel zeker een plaats op onze site. Want dit is misschien in contradictie tot de opvatting van het bredere publiek, wij jagers geven om de natuur en alle soorten die daar van oudsher thuishoren. Als jager zijn we begaan met alle soorten die wij graag in grote diversiteit bewonderen en aanschouwen. Maar uiteraard oogsten/strekken wij graag op tijd en stond een stukje van diezelfde natuur die dan met veel respect wordt klaargemaakt en opgegeten.
Maar terug naar onze wulp. In Engeland heeft de Game and Wildlife Conservation Trust een camera geplaatst op het nest van zo’n vogel. Live te volgen.
Onlangs waren we nog te gast op een event dat deze organisatie samen met BASC organiseerde: the future of shooting.

Laat een reactie achter