fbpx Skip to main content
search
Hunting Habitat

Wildrecepten met bier

By oktober 23, 2012No Comments

Het jachtseizoen is dan eindelijk open. Aangename jachtdagen, wild voor de lopen, een gevuld tableau, iedereen kiest een stuk om mee te nemen naar huis en dan … moet het nog klaargemaakt worden.
Hiervoor hebben we de keukenprinses of prins, en dan wordt het opgediend, meestal met een goed glas wijn.
Maar we zouden Hunting niet zijn om af en toe, tegendraads, wat anders voor te stellen qua culinaire bereidingen.

Antwerps Bier College

Daarom een uitnodiging om wild te serveren met bier. U komt er alles van te weten op een speciaal Wildfestijn georganiseerd door het Antwerps BierCollege.
Zij vonden in chef Wim Rubbens, verbonden aan CVO provincie Antwerpen, de man bij uitstek om dit wildfeest te verzorgen. Hierbij worden niet alleen een vijftal wildgerechten met bier gemaakt, maar wordt er ook een passend bier bij geserveerd.

Het Menu

  • Bout van wild konijn met peer en Stilton en saus van Rodenbach Grand Cru
  • Filet van wilde duif, gebakken schorseneren, ravioli gevuld met bospaddenstoelen
  • Filet van haas, kweepeercompote met gember, loempia van savooikool met Gouda, en chocoladewildsaus met kardemom en Orval
  • Reenootjes ‘Agrum, bloedappelsiensaus, mosterdzaad en Tripel Karmeliet
  • Wild-zwijn stoverij ‘Jager’ geparfumeerd met Stout, tarte tatin van sjalot met geitenkaas en thijm.

Practicals

  • Datum: 23 november 2012 om 20.00 u, ontvangst vanaf 19.30
  • Plaats: De Zoltjes, Sint Paulusstraat, Antwerpen (recht over uitgang St. Pauluskerk)
  • Prijs: 70,00 € per persoon
  • Inschrijvingen: door storting op  IBAN BE 7785 9866 3544 met vermelding: Wildfestijn en aantal personen

 

Laat een reactie achter