fbpx Skip to main content
search

Ja, natuurlijk weet iedereen dat het te warm is voor de tijd van het jaar en dat de natuur terug uit zijn lood geslagen is.
Maar door de relatief hoge temperaturen zijn teken vroeger in het jaar actief dan anders. Daarom is het nu al verstandig aan om na een dagje in de natuur te controleren of je gebeten bent.
Je kan één en ander volgen op Tekenradar.nl. De afgelopen week nam met het oplopen van de temperaturen het aantal gemelde tekenbeten sterk toe. Zo werden er op de website reeds meer dan 120 tekenbeten gemeld. De komende dagen zullen de beestjes naar verwachting nog actiever worden.
Een teek kan de Borrelia-bacterie bij zich dragen. Wie daarmee besmet raakt, ziet een rode kring rondom de tekenbeet verschijnen. De besmetting is te behandelen met antibiotica maar blijft vaak lang onopgemerkt. De ziekte van Lyme, die door deze bacterie wordt veroorzaakt, kan leiden tot ernstige hart- en gewrichtsklachten en zenuwaandoeningen en kan zonder behandeling uiteindelijk zelfs dodelijk zijn.
Meer info hierover bij Hunting Habitat –  Jacht en Gezondheid.

Teek verwijderen

Teek verwijderen

One Comment

  • perelaar schreef:

    Ter verduidelijking: de rode ring komt niet altijd voor, je kan ook besmet raken zonder dat je een rode ring op de huid ziet.
    En gebruik altijd een tekentang/pincet om een teek te verwijderen, als je ze aanstipt met alcohol etc zal ze wel loslaten, maar eerst haar maaginhoud in de bloedbaan ledigen – en je dus besmetten, als ze drager is van de borrelia bacterie.

Laat een reactie achter