fbpx Skip to main content
search

Wapenhandel misschien op 11 mei terug open

Tijdens een persconferentie gisteren kondigde de eerste minister aan dat alle winkels vanaf 11 mei terug open zouden mogen. Deze opening is aan tal van strenge voorwaarden onderworpen wat social distancing betreft. Deze maatregelen zijn voor de sector makkelijk te implementeren. Er gaan immers geen grote groepen personen naar de winkels en doorgaans is er plaats genoeg om een veilige afstand te bewaren.

Let wel dat de opening van de winkels (dus ook van alle winkels) afhankelijk is van onder meer de verdere evolutie in de verspreiding van het Sars-COV2 virus en het aantal Covid19 opnames in ziekenhuizen. Ook zijn de versoepelingen verbonden aan een opvolging die erin bestaat dat minstens 25.000 PCR tests per dag uitgevoerd kunnen worden en dat de maatregelen voor opvolgen van contacten operationeel zijn.

Het is dus nog even wachten tot duidelijk is of deze voorwaarden vervuld zullen zijn alvorens we zeker weten dat wapenhandels terug open kunnen. Allicht zal daar in de week van 4 mei verder over gecommuniceerd worden door de overheid. Het zal dan ook duidelijk zijn of wapens waarvoor een vergunning werd afgegeven nog kunnen afgehaald worden binnen de termijn van 3 maanden van geldigheid.

Bron:

Nico Demeyere
voorzitter Belgian Weapon Forum
ondervoorzitter Wapenunie

Nationale veiligheidsraad zegt niets over sportinrichtingen | onduidelijk wanneer standen open gaan

Tijdens de persconferentie en in de latere mededelingen werd niets gezegd over het heropenen van inrichtingen voor sport en recreatie.

In de persmededeling wordt gezegd dat men “binnenkort” duidelijkheid zal geven over de sportcompetities die eventueel vanaf 11 mei zouden kunnen hervat worden. Het is echter onduidelijk of erkende sportclubs terug zouden kunnen open gaan mits het in acht nemen van de afstandsregels (zulks wed nochtans eerst aangekondigd op basis van gelekte documenten, maar dan terug ingetrokken door de media die over de gelekte informatie berichtten).

Wel wordt er gesproken over sportactiviteiten in open lucht die eerst met maximaal 2 personen kunnen, en later zouden eventueel ploegsporten mogelijk zijn. Er is daar nog niets over gecommuniceerd.
Zoals het er dus op basis van wat we weten naar uit zien, gaan de schietstanden nog niet te snel open.

De uitzonderingsmaatregelen voor hernieuwing van sportschutterslicenties en voorlopige sportschutterslicenties lopen ondertussen door in Vlaanderen (er zou nog geen gelijkaardige regeling bestaan voor de Waalse sportschutterslicenties).

Laat een reactie achter