fbpx Skip to main content
search

 

Jason Doyle van Fieldsports Channel is een professionele jager die een goede, comfortabele rugzak nodig heeft voor de jacht. Hij jaagt vaak in veeleisend terrein, zoals de Wicklow Mountains in zijn geboorteland Ierland.

“Ik gebruik al een aantal jaren Vorn-rugzakken en het comfort ervan is ongeëvenaard voor iemand als ik die veel in de bergen jaagt”, zegt Jason.

“Deze nieuwe modellen van Vorn hebben het bekende snelkoppelingssysteem voor geweren; het verschil is dat deze nieuwe modellen een stijf, extern frame hebben. Dat geeft de rugzak een veel sterker chassis, en daar voel je echt het voordeel van als je veel gewicht draagt. Ze zijn zeer comfortabel, met een hoogwaardig draagsysteem en riem, zodat de rugzak veel steviger op je rug zit.”

Het andere grote voordeel van de nieuwe Vorn-modellen, zegt Jason, is dat je de romplengte van de rugzak kunt aanpassen. “Je maakt een gesp los en verwijdert een plastic lipje, en het systeem schuift op en neer over het frame. Als de rugzak zwaarder is, betekent dit dat je de druk van de schouders kunt halen en meer op de heupen kunt leggen.”

Jason vindt het ook prettig dat er verschillende manieren zijn om bij de rugzak te komen, en diverse handige vakken voor het opbergen van spullen zoals een kachel, waterfles en andere benodigdheden zoals sleutels en telefoon.

“Al met al biedt dit een zeer comfortabele manier om je geweer de hele dag te dragen, en als je de heuvel op gaat kun je alles wat je nodig hebt op je rug hebben. En als je net als ik graag je herten in het veld slacht, is er genoeg ruimte voor twee achterwerken, twee rugbanden en twee schouders van een hert.”

De Vorn EV45 kost ongeveer 399 euro.

Wil je een Vorn rugzak kopen?

https://huntingeurope.be/product/vorn-ev45-jacht-rugzak/