fbpx Skip to main content
search

Tracken voor de eerste keer
De eerste stap voor jagen…
Dit stond voor ons beiden op onze to do list.
Altijd op zoek naar nieuwe avonturen, en dit was er weer zo een…
Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid vertrokken we ’s ochtends vroeg, warm ingepakt en waterbestendig met vele vraagtekens naar Zeveneken te Gent.
Eenmaal aangekomen aan het jachthuis, werden we warm onthaald door ervaren jagers en trackers. Na een goede kop koffie en koffiekoeken, werden we gebrieft over het verloop van de dag.
De groep werd in tweeën gesplitst om zo het wild naar elkaar op te drijven. De jagers namen hun positie in. Trackers in linie opgesteld met fluovest, gewapend met stok, trokken ten velde na het startsignaal. Al brullend met verschillende kreten en heen en weer stokgezwaai joegen we de eerste fazant in de lucht. Pang pang…
Ons adrenalinepeil schoot de lucht in, hoewel het beest ontsnapte. Het gaf ons nog meer motivatie en zin om verder te gaan.
Na tien minuten wandelen, kwamen we samen met de andere groep en vervoegden de honden ons om samen te tracken. We kregen de eer beide een hond bij ons te nemen en bij het startsignaal los te laten zodat zij hun zoektocht konden beginnen met hun fantastische reukorgaan. Snuffelend in het rond joegen ze vele beesten de lucht in. Na enkele konijnen, poules en fazanten, kregen we de kriebel van het jagen helemaal te pakken.
Het was ongelooflijk te zien hoe getraind de honden braaf de neergeschoten dieren apporteerden zonder deze verder te beschadigen. Na twee uur tracken, tijd voor een welverdiende eerste pauze met jenever/soep/koffie en boerenkop.
Na vele foto’s van de leuke momenten en lange wandelingen, was de lunchtijd aangebroken. Een heerlijke, verse hutsepot uit eigen moestuin werd ons voorgeschoteld.
Dit warmde ons helemaal op en maakte ons klaar voor de volgende sessie.
Dit parcours was volledig anders dan deze van de ochtend. Een deel van de trackers gingen alvast eenden opjagen, terwijl onze groep naar ander klein wild op zoek was.
Tussen de wissen en modder werden de linies opnieuw opgesteld. Dit keer met de stok horizontaal in de lucht ter bescherming van de “zweepslagen” van de wissen.
Honden gingen voorop en jagers stonden strategisch in de hoeken opgesteld.
Na een totaal van meer dan vijftien kilometer wandelen, door slijk en bedolven maïsvelden, fris, droog en zonnige dag, keerden we voldaan terug naar het jachtpaviljoen.
Daar stond taart en koffie klaar en konden we genieten van jullie jachtverhalen en de geschiedenis van het jachthuis. Jammer genoeg kwam er een einde aan deze prachtdag. Het was een buitengewone ervaring waar we nog steeds over napraten. We hadden het ons niet beter kunnen inbeelden. We kregen een overvloed aan informatie en voelden ons heel welkom in jullie jachtgroep. Amusement op en top. Uitgeput en voldaan keerden we terug als kleine ervaren trackers huiswaarts. Als beloning kregen we elk een poule mee naar huis die een jager voor ons schoonmaakte. We kijken reeds heel hard uit naar het volgende track/jachtavontuur. Bedankt om ons zo een jacht/trackervaring mee te geven !!
Jachtgroetjes van twee Antwerpse stadsmussen,
 

IMG_1439

Het Jachtveld

IMG_1485

Veld met “wissen”

 

Laat een reactie achter