fbpx Skip to main content
search

In Wallonië zijn ze er reeds mee begonnen (wij ten andere ook, met dank aan Tom en Marc).
En bij elke jachtdag is er dan een tableau.
Stuur gerust jullie foto’s (naar Hunting). Erger dan onderstaande kan het niet zijn.
We tellen ongeveer 20-maal meer patronen dan geschoten wild. En wat vooral opvalt, bijna geen enkel geweer is nog aanwezig. Misschien te beschaamd om te blijven ?

Tableau Hagelpatronen

Tableau Hagelpatronen

6 Comments

 • Yves Lecocq schreef:

  Toch straf dat jullie zowel het aantal patronen als stuks wild kunnen tellen! Maar deze foto komt niet uit Europa, en nog minder uit België; vermoedelijk werd ze in Argentinië gemaakt waar er op de massaal voorkomende en enorm schade veroorzakende “doves” (een soort tortelduiven) gejaagd wordt door – veelal Amerikaanse – gastjagers.

 • Portier schreef:

  @ Yves, blijkbaar tilt u zwaar aan iets dat onder “funny” gepost staat. Er staat toch niet gemeld dat dit een tableau duiven is, die geschoten zijn in Wallonië.
  Trouwens een dove is een Engels synoniem voor pigeon, wat duif betekend.
  Het is inderdaad zo dat vele Amerikaanse “jagers” via deze “jachttripjes” hun jongste kornuiten introduceren in het “jachtgebeuren”, dit te nemen met een snuifje zout en de nodige wanssmaak.

 • siger schreef:

  Het beste zou zijn dit soort tableau niet te publiceren de JANNEKES KIJKEN MEE

  • BENELLi CORDOBA schreef:

   Ik vind een terechte opmerking van SiGER..!
   Graag wil ik een eerlijk antwoord op deze vraag. Wat wordt er gedaan met die geschoten (honderden) duiven? Ik geloof dat het zomer weer is.!
   Mvg

   • Hunting schreef:

    De eerste reactie is juist. Dit is geen tableau in België. Zelfs op aparte Duivendagen waar toch wel wat stukken worden geschoten, hebben wij althans, altijd liefhebbers om het wild mee naar huis te nemen. De duivenborsten of de duif volledige, of ’s winters voor overheerlijke duivensoep.

 • Tommeke_112 schreef:

  Toch straf dat er (hoogopgeleide) mensen zijn die nog steeds niet kunnen lezen en dan commentaar geven op beweringen die initieel nooit zijn gemaakt.
  Ik lees nergens bij dit artikel dat er beweert wordt dat dit een Europese, laat staan Vlaamse of Waalse foto is.
  Aan de andere kant wordt hier meegegeven dat dergelijke praktijk wordt afgekeurd door de site (wat ik positief vind).
  En ten derde dient iedereen er zich aan te herinneren dat zulke tableaus worden geschoten in het kader van bestrijding. Ter voorkoming van schade aan landbouwgewassen. Waarbij u eigenlijk verplicht bent het gestrekte wild te gaan aanbieden aan het OCMW (die dan weer op zijn beurt dit zelfde wild niet mag aannemen).
  Als de jagerij verweten wordt dat er duiven worden weggesmeten omdat er veel worden geschoten bij bestrijding dan vraag ik mij af wat er gebeurt met het vlees van de duizenden afgevangen ganzen? (muv die dat in Gent dit jaar werden geserveerd op de Gentse feesten).

Laat een reactie achter