fbpx Skip to main content
search
JachtJachtbelangen

Opschorting van de Jacht

By januari 22, 20133 CommentsVanaf overmorgen zal de jacht opgeschort worden door de vrieskou. Dit heeft de administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, Marleen Evenepoel, beslist. Door de aanhoudende koude krijgen sommige dieren het moeilijk. De opschorting geldt voor de jacht op alle diersoorten, overal in Vlaanderen.
Wanneer het lang en hard vriest, heeft dat ook gevolgen voor de dieren. Aanhoudende winterkou kan de meeste diersoorten, ook het jachtwild, verzwakken. Een tijdelijke schorsing van de jacht geeft de dieren de nodige rust. De administrateur-generaal maakt hiervoor gebruik van het nieuwe instrument in het jachtvoorwaardenbesluit. Dat laat haar toe om de jacht op te schorten om redenen van natuurbehoud. Die beslissing gebeurt op basis van objectieve feiten en na advies van de provinciale directeurs. “We volgen de weerberichten en de situatie op het terrein al de hele tijd op de voet. Nu het al ruim een week vriest en de voorspellingen nog meer vorst voorspellen, moeten we ingrijpen,” zegt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het ANB. Het besluit over de opschorting van de jacht verschijnt overmorgen in het Belgische Staatsblad en zal duren van donderdag 24 januari tot en met zaterdag 26 januari.
Hieronder het volledige bericht van het ANB of in pdf.

 

3 Comments

 • passe schreef:

  geachte,had deze middag gebeltmet het gemeente huis van zeldegem en die zegt dat de drijfjacht op de zwijnen toch door gaat. ?

  • Hunting schreef:

   De opschorting van de jacht is uitsluitend geldig voor de Jacht (gewone en bijzondere jacht).
   Bestrijding valt hier niet onder en kan nog steeds, na melding bij het ANB
   Denkelijk valt de betreffende Drijfjacht onder Bestrijding.

  • passe schreef:

   tis best dat er drijfjacht wordt gedaan,want kom juist van zedelgem en we zagen 35 zwijnen en er zaten er paar beren tussen vooral veel jongen op de akkers toen we stopte liepen ze terug naar de vloedhelmstraat terug het bos in .

Laat een reactie achter