fbpx Skip to main content
search
KleischietenWoman hunters

Olympische Trap – Vrouwen

By augustus 8, 2012No Comments

Even een vraag vooraf, wie heeft er reeds Trap geschoten ? Maar dan echte,

Olympic Clayshooting range

Niet vanaf een kleine 10 meter van de bunker, maar de volle 15 meter (wat maakt dat je de clay pas goed in het oog hebt als hij 20 meter ver is en dus pas je schot raak kan schieten als hij ondertussen een kleine 30 meter bereikt heeft.

En ook geen 25 clays, en dan wat rusten, nee 3 rondes van 25 clays en dan nog een finale met nog 25 clays.

Ook geen 2e schot als je er al eentje miste, nee slechts 1 schot per clay.

En ook geen 1 machine, waar je na enige tijd de trajecten van kent, maar 15 machines, met dus voor een normale mens niet te onthouden lanceertrajecten.

Als je zo ver bent lijkt het al moeilijk, doe hierbovenop dan nog eens de stress van de Olympische spelen. Met onder de competitie: Kim Rhodes uit de US die een paar dagen voordien de Olympsiche Skeet heeft gewonnen en Zuzana Stefekova van  Slowakije, houder van het Olympisch record van 96/100 in 2006.
Nu zijn we er. En dan ben je een Italiaanse,net 20 geworden, die meedoet aan de Olympische Trap – Women. In de series loopt het vlot. Een eerste 25 (op 25) dan nog eentje en dan nog eentje (25 op 25 dus). En dan de finale. Ondertussen ligt de volledige competitie op apegapen. En dan schiet je 99 (op 100) met één (1) gemiste klei, de 92-ste.
Alle records gebroken: Wereld record, Olympisch record en ook nog Junior record (het meisje is pas 20 en dus Junior).
Jessica Rossi, onthoud die naam. En haar score. Heb je volgende week op de kleischieting ook wat te vertellen.

Jessica Rossi

Laat een reactie achter