fbpx Skip to main content
search
Kleischieten

Olympische Spelen – Kleischieten

By augustus 10, 2012No Comments

We zouden dit bericht terug kunnen beginnen met (cfr Vrouwen Trap):
Heeft u al eens Skeet geschoten ? … maar dan echte.
Olympische Skeet is op dat punt gemakkelijk dat het overal op dezelfde manier (afstanden, plaatsing posten, etc) geschoten wordt.
Maar bij de Spelen worden de regeltjes wel beter opgevolgd zoals.

Jacht - Schouder lijn

Skeet - Elleboog lijn

Er wordt niet geschouderd. En in tegenstelling tot het Jachtparcours (met een streepje op 25 cm) onder de schouder) is voor Skeet het streepje onder de elleboog.  Eer een normaal mens zijn geweer van daaruit geschouderd krijgt is de clay weg, ver weg.

Meer zelfs, je moet wachten tot je de clay ziet om je geweer te schouderen. Bij een gebroken clay die uit de machine vertrekt en je heft je geweer boven de streep, een nul.

En tenslotte de timing. Bij de olympisch Skeet kan de clay tot 3 seconden later dan de “Pull” vertrekken. Dus soms direct, maar ook 1 tot 3 seconden later. Ook geweldig om te trainen.

En dan moet je zoals de huidige Olympische Kampioen eens trachten 148 op 150 te halen of bij de vrouwen 99 op 100. Moeilijk, echt moeilijk.
Voor de gewone amateurs hierbij een instructiefilmpje hoe je de verschrikkelijke “killing six” moet aanpakken. Althans het hoge huis.

Laat een reactie achter