fbpx Skip to main content
search

Leeuw adopteert een klein lammetje met dit onderschrift kopt NTD een mediabedrijf in onderstaande filmpje. Het doet ons denken aan het rijmpje van Mary had a little lamb ….
Wat jammer is, is dat de media alles uit de context haalt en ons wil laten geloven alsof de natuur vredevol is en alles koek en ei is. Daarmee neemt de media een loopje met de harde waarheid, namelijk dat de natuur niet zo liefdevol is. Het gedrag dat we hier waarnemen bij deze leeuwin is typisch voor katachtigen. Wie zelf een huiskat heeft zal zich ook waarschijnlijk herinneren dat de poes des huizes wel al eens een muisje of vogeltje vangt om er eerst mee te spelen al vorens het te doden en op te eten.
Het lijkt dus mooi en sympathiek om te stellen dat deze leeuwin dit dier onder haar hoede neemt, correcter is het te stellen dat de moeder al dan niet reeds gedood en opgegeten is en dit jonge dier als volgende op de menu staat nadat de leeuwin eerst nog wat met haar aanstaande maal heeft gespeeld.
De natuur is prachtig maar de natuur is wreed, dit verbloemen doet de waarheid geen eer aan, gelukkig weten jagers beter!
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/NTDLifeOfficial/videos/173275209850615/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Laat een reactie achter