fbpx Skip to main content
search

Alhoewel wij van de redactie liever met een Defender rondrijden, en dan nog liefst ééntje met een aantal jaren dienst, heeft Land Rover nog andere Modellen.
Eentje is is net 25 geworden, de “Disco”.
De speciale reeks XXV werd gebouwd om de vijfentwintigjarige geschiedenis van de iconische gezins-SUV van Land Rover in de verf te zetten. Deze speciale reeks is verkrijgbaar in vier koetswerkkleuren: Causeway Grey, Santorini Black, Fuji White en Indus Silver. Hij beschikt ook over de radiatorroosterrand en buitenspiegelbehuizingen in Narvik Black en is afgewerkt met Dark Atlas voor het radiatorrooster en de zijdelingse verluchtingsroosters. Zilverkleurige dakrails over de volledige lengte, handgrepen in koetswerkkleur en een bumpertrede in roestvrij staal maken het koetswerk af. Daarnaast kreeg de speciale reeks opvallende XXV-logo’s op de voordeuren en achterklep, en nieuw ontworpen 20″ gesmede lichtmetalen velgen met vijf dubbele spaken in een lichte ‘polished silver’-afwerking.
De XXV Special Edition is afgeleid van de luxueuze HSE-uitvoering om een geraffineerd en hoogwaardig interieur te verzekeren. Onderdelen zoals het dashboard, het instrumentenbord en de bovenkant van de deurpanelen zijn rijkelijk afgewerkt met Oxford-leder. Klanten krijgen de keuze tussen drie kleurschema’s voor het leder: Ebony, Cirrus en de gecombineerde uitvoering Ebony/Cirrus. Andere luxueuze hoogtepunten zijn de tapijten met gedraaide draden (twist-pile) en het met leder en hout afgewerkte stuur terwijl de overal terugkomende, subtiel gebosseleerde XXV-logo’s getuigen van het hoogwaardige Britse vakmanschap van de XXV Special Edition.
Deze speciale editie van de Discovery is leverbaar vanaf september 2014 en is gelimiteerd tot 20 exemplaren voor België en Luxemburg.

  • Tegen het begin van 2014 waren er al 1.088.000 exemplaren van de Discovery gebouwd in de Jaguar Land Rover-fabriek van Solihull (West Midlands, Verenigd Koninkrijk).
  • De Land Rover Discovery werd tevens gebruikt in de recordexpeditie van Londen naar Kaapstad in 2013. Hij legde de ruim 15.000 kilometer lange rit in tien dagen af.
Land Rover Discovery XXV

Land Rover Discovery XXV

Laat een reactie achter