fbpx Skip to main content
search

Bijzonder nieuws van onze twee belangrijkste Vlaamse kleistanden.
Beide hebben te maken met milieu vergunningen.
In Herentals was er een njet van een Groen schepen in de gemeenteraad. Maar dat was buiten de buren gerekend, die zijn voor. Zij ondervinden geen hinder en zijn eigenlijk wel fier op hun “Olympische” buur.
In Ruisbroek was de laatste vergunning “uitdovend” en dus is er twijfel over de nieuwe milieu aanvraag. De schietclub zou een nieuwe locatie zoeken, maar vraagt nu terug een vergunning aan voor 20 jaar, op dezelfde locatie. En hier zijn de buren tegen, wegens “om de minuut: Pang”.
Lees de beide artikels uit de landelijke pers:

Kleistand Herantals - Nnieuws 2016 08 31 Kleistand Ruisbroek - HLN 2016 09 01

13 Comments

 • canardouze schreef:

  Indien Ruisbroek niet verlengd wordt-waar gaat men dan het praktisch jachtexamen inrichten?

  • Fred schreef:

   Je zou je kunnen afvragen wat het behalen van 5/10 kleiduiven schieten of 5/10 kogels gegroepeerd te schieten te maken heeft met het behalen van een jachtvergunning. Ikzelf ben reeds enkele malen gezakt voor kogelschieten alhoewel ik enkel op klein wild wil jagen. ( steeds verraden door mijn zenuwen ) Dien dus nu in Frankrijk ( waar men niet “prijs moet schieten” ) een jachtvergunning te behalen zodat ik nadien in Belgie kan jagen.

   • Hunting schreef:

    Inderdaad er zou kunnen gedacht worden aan 2 types jachtverlof (Kleinwild, Grofwil) en dit niet enkel voor de Praktijk, maar ook voor Theorie.
    Bij dit laatste zou de leerstof dan ook wat meer behapbaar zijn.
    Ten andere dit was zo tot begin jaren negentig (vorige eeuw) met het verlof A en B.
    Maar gezien organisatie (Examen, jachtverlof, controle) maar vooral gelijkschakeling omliggende landen niet meer haalbaar.

 • Bijzondere Veldwachter schreef:

  Iedereen in Vlaanderen heeft het recht om aan een vrije tijdsbesteding te doen om het even welk spel. Kleiduif schieten hoort daar ook bij zoals jagen – motorcrossen enz..Maar de Vlaamse Overheid is te laks om gebieden aan te duiden in hun gewestplannen waar deze plaats kunnen hebben en vergunt zijn voor minstens 27 jaar of meer. Hier in Vlaanderen wilt men 10 verschillende activiteiten op dezelfde plaats organiseren wat natuurlijk niet mogelijk is. Voor de “Groen” kan in onze samenleving niks meer, alleen wat zij organiseren is toepasselijk, de rest kan barsten.Wanneer eens eindelijk met die bende afgerekend word, is ook van toepasselijk.

 • Frank de With schreef:

  Wanneer Ruisbroek niet verlengd wordt waar moeten dan alle kleischutters die hier hun hobby uit oefenen naar toe?

 • 44r schreef:

  waar ging dit jaar het kogelschieten door? Op de H-standen van Leopoldsburg of op de nieuwe E-stand? Op de H-standen is er een nogal strenge caliber-beperking…

 • J schreef:

  De kleiduifschutters weigeren met een geluiddemper te schieten??
  Al maar goed zou ik zeggen want geluiddempers op vuurwapens zijn in België nog altijd verboden….
  Het is vrij duidelijk dat de journalist niet echt objectief is, en dat hij zijn feiten niet nakijkt alvorens ze te publiceren…
  De schutter is weeral de pineut…

  • maxime schreef:

   in verband met de geluidsdempers inderdaad. misschien ook best eens melden aan de buurtbewoners dat we niet zo fanatiek ons geluid pang horen (anders zouden we ook geen gehoorbeschermingdragen).
   Deze zin zet ons weer in een slecht daglicht en is nergens op gegrond. nu lijkt het weer alsof we ons nergens iets van aantrekken terwijl dat we allemaal toch hard genoeg ons best doen om geen reden te geven voor negatieve commentaren door met zoveel mogleijk mensen rekening te houden.
   ik vraag me trouwens ook af hoeveel van deze mensen in de buurt zijn gaan wonen wetende dat er een schietclub was en nu klagen op het geluids overlast.
   Gezien de schietclub Maar 3 dagen in de week nog Maar open is zou het me ook verbazen dat ze om de minuut pang horen elke dag.

 • Bijzondere Veldwachter schreef:

  Ik woon op 12 kilometer in vogelvlucht van Ruisbroek af, wanneer de wind mee zit hoor ik duidelijk de pang pang van de schutters en zeker tijdens het jachtexamen. Ik ken de eigenaar veel beter dan hier iemand een antwoord geeft omdat ik verschillende jaren met Werner gejaagd heb en zelf het begin van de schietstand heb meegemaakt.
  Het gaat gewoon over bepaalde mensen “Groen”die er wonen en tegen het schieten zijn, niet meer of minder. Maar ik geef een ander voorbeeld, In Mechelen Maanrock lawaai tot 4 uur in de morgen, Boom met hun driedaags feesten val, ik lees niks in de krant over klachten. Moet toch allemaal kunnen, de mensen zijn niet meer tevreden, zelfs niet meer over hun eigen lawaai dat ze produceren. De welvaart helpt alles naar de vaantjes en er is geen durf meer van politiekers. In totaal zijn er nu 300 bladzijde jachtreglementen in 1964 als ik begon met jagen 3 bladzijden, ik kocht een wapen in Brussel nieuw , hing het over mijn schouder , de trein op naar Mechelen en niemand die een opmerking maakte, nu moet een laptop bij hebben om de wet eens goed na te kijken van wat mag of niet mag. Ik zeg steeds arm Vlaanderen.

 • Steve Verstraeten schreef:

  Omwille van de stijgende Groen aanhang, in Vlaanderen, heb ik al een paar jaar geleden besloten om me in Saint Hubert te vestigen. Wel, daar kan ik eindeloos kleiduiven in Bras (waar maximme Mottet de stiel heeft geleerd). Geen gemor,over lawaai, ecolo, stress, etc…Er zijn er daar die door het bos met de crossmoto en hunnen Trapp over de schouder toekomen om te oefenen. Arm Vlaanderen….Chapeau voor de omwoners van Noorderwijk.

 • Jachtwachter schreef:

  Zo erg is dat nu ook weer niet. Het geluid is in ieder geval niet storend, zelfs indien men er dichtbij staat. Met een decibelmeter gemeten zal dit zeker minder lawaai maken dan de dichtbij zijnde A12. Wederom de onverdraagzaamheid van sommigen. Dit is identiek als het probleem van de vliegers boven Brussel; terreinen kopen aan 10 Bef de meter en daarna klagen over het lawaai.

Laat een reactie achter