fbpx Skip to main content
search
People

Jeugd en Jacht

By augustus 19, 2012No Comments

Kijk eerst eens naar de foto van deze echte Jonge Jager. De foto hieronder is correct, de jonge man is 5 en heeft volledig alleen zijn eerste hert geschoten.
Hij startte met jagen, met zijn vader, op 4 jarige leeftijd, is ondertussen 13 en heeft volgend palmares: 37 herten and 13 (wilde) kalkoenen.
Op vierjarige leeftijd oefende hij met een BB gun, je weet wel met die plastic bolletjes, maar dan wel met een kijker erop gemonteerd. Daarna begon het echte werk. Op 5 jarige leeftijd een eerste hert, op 7 jarige leeftijd zijn eerste jacht met een boog. Dit laatste kostte hem 2 jaar voorbereiding om genoeg kracht te hebben om de boog volledig te kunnen “trekken” voor een clean-kill. Op 9 jarige leeftijd had hij genoeg kracht en kunde voor zijn eerste Bok, met de boog. En hoe ouder Clay, hou ouder het jachtwild. En ook hoe verder de afstand, nu reeds trefzeker op 200 meter.
Zijn geweer is ook aanpast aan zijn leeftijd: verlichte trekkerdruk, terugslag systeem op de loopmond en speciale vertrager in de kolf.
Graag horen we natuurlijk ook jullie vader-zoon jachtverhalen. Mail gerust, met foto, naar Hunting.

Clay Craft

Clay and his dad

 

Laat een reactie achter