fbpx Skip to main content
search
Honden

Jachthonden nieuws

By mei 3, 2012One Comment

Het was reeds een tijdje geleden dat we over onze trouwe viervoeters, de jachthonden, berichtten.
Meer bepaald op 13 april. En met de vrije dag gisteren wat tijd gehad om te  surfen en enkele interessante sites gevonden met massa’s nieuws.

Op de site van de Kennel Van de Hereheide toch wel wat speciaal rond de keuring van Teckels. Bij ons vooral gebruikt voor Zweetwerk, alhoewel het volgens de specialisten geen Zweethond is. Eerder een Aardhond.
Op de hunting site staan deze beide (Aard en Zweethonden) nog wat door elkaar. Maar dit wordt volgende week door Rudi in orde gebracht. Hopelijk brengt hij nog wat meer nieuws mee uit het Buitenland. Wij duimen alvast voor zijn initiatief.
Maar genoeg, hieronder de technische, onbegrijpelijke tekening (wegens in het Bulgaars) van de Teckel.
Maar het geeft wel aan dat keuringen serieus en onderbouwd gebeuren.

Verder vonden we ook voor de Teckel volgende geanimeerde tekening, beweeg maar wat rond met je cursor over de tekening en dan zie je nog meer interessante details.
En als je nog wat tijd hebt hierbij nog info over deze dappere hond.
De teckels zijn een rasgroep op zich, aangezien ze al uit 9 rassen bestaan; nl. de standaard korthaar, de standaard ruwhaar, de standaard langhaar, de dwerg korthaar, de dwerg ruwhaar, de dwerg langhaar, de kaninchen korthaar, de kaninchen ruwhaar en de kaninchen langhaar.
Teckels vallen dus naargelang hun grootte en haarsoort in één van voorgenoemde rassen. De dwergen en kaninchen soorten worden, naast vos en das, ook op konijnen gebruikt. De standaard niet, want die is te groot om in de konijnenpijp te werken. Die werkt dus enkel op vos en das ONDERGRONDS, want de teckels zijn zeer veelzijdig, vandaar dat het dus een aparte rasgroep is met aparte proeven. (Zweetwerk, stöberen, apporteren, bouw, luid op spoor op haas, enz…).
Er wordt vaak wat ‘smalend’ over gedaan door diegene die ze niet kennen, maar het zijn wel degelijk de teckels die de meest veelzijdige jachthond zijn…

One Comment

Laat een reactie achter