fbpx Skip to main content
search

De Jachthonden Zuiderkempen staat voor een traditionele jachthonden opleiding en dit al meer dan 25 jaar . We trachten de lessen te laten doorgaan in een prachtig kader , nl de Merode Bossen . Het is de bedoeling in groep en onder deskundige begeleiding al de facetten van het jachtgebeuren aan te doen . Zodat de hond met een heel pakket aan kennis kan worden ingezet in de jacht .
De opleiding is niet wedstrijdgericht , maar streeft wel na het leren lezen van de hond en de perfecte communicatie tussen jager en hond .Doordat er verschillende jachthondentypes deelnemen word getracht aandacht te schenken aan ieder deelnemer .
Gestart word met de basisafrichting , volgen , zitten , komen , enz. zijn de eerste stappen in de opleiding. Om vanaf volgend jaar verder te kunnen naar de gebruiksafrichting zal men eerst een kleine test moeten passeren. Dus de opleiding word opgesplitst. Vervolgens komt de gebruiksafrichting aanbod en trachten we al de nodige oefeningen, zoals apport, verloren apport, revieren, voorstaan en waterwerk te oefenen . Er word zowel met de dummy als geschoten wild geoefend.
Het vergt doorzetting van jager en hond om de honden zeker te laten gehoorzamen .Hierbij staan wij als begeleider steeds paraat te helpen bij het minste probleem .
Ook word er een mogelijkheid geboden een initiatie zweetwerk te volgen , maar dan enkel voor specifieke zweethonden . Het aantal honden hiervoor is beperkt .
Alle verdere informatie over wanneer de lessen starten zal te vinden zij op Facebook pagina .

 

Jachthonden Zuiderkempen

 

Laat een reactie achter