fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Jachtexamen – Zwinbezoek

By april 5, 20134 Comments

Normaal morgen het jaarlijkse bezoek van de Jachtopleiding aan het Zwin. Normaal steeds een zeer leerrijke dag om vooral de watervogels te leren determineren. Maar ook de eerste keer dat, binnen de opleidingscyclus, er echt wild en biologie aan te pas komt.
Op een foto (vooral bij de projectie in het leslokaal) zien al die vogels er even groot uit. Natuurlijk weet iedereen dat een gans groter is dan een eend. Maar dat die wintertaling zoo klein was, en dat de Wilde Zwaan zwijgzaam is en de andere niet … zijn soms echte ontdekkingen.
Maar niet dus, het Instituut heeft de jaarlijkse uitstap afgeschaft. Blijft dus enkel Hunting en de afdeling Jachtopleiding die de Aspirant Jagers kunnen verder helpen bij de determinatie van de vele Watervogels.

Het Zwin

Even jullie kennis opfrissen – op bovenstaande foto: vooraan Scholekster, midden Brandganzen, achteraan Ooievaars.
De rest van je kennis kan je testen op de examenmodule van hunting.be
 

4 Comments

 • serge schreef:

  De uitstap naar het zwin heeft mij in ieder geval geholpen bij het uiteindelijke examen.
  Weeral jammer voor de toekomstige collega jagers…. .

 • Instituut voor de Jachtopleiding schreef:

  Waarschijnlijk is het Hunting, zittend achter een pc, ontgaan dat er in het Zwin het een en ander is gewijzigd. Niet alleen is er een eigenaarswissel doch ook een wissel in visie.Na afspraak met de directie van het Zwin en ter voorbereiding van het bezoek met de cursisten is het dagelijks bestuur van het Instituut begin maart 2013 zich gaan vergewissen van de toestand in het Zwin. Kooien zonder vogels, leeggehaald door steenmarters,en kooien met vogels die waren verkocht en einde maart begin april vertrokken naar hun nieuwe bestemming. De Zwinvlakte zelf was herschapen in een bouwwerf. Dientengevolge heeft het
  Instituut beslist de uitstap 2013 niet te laten doorgaan en de cursisten hun inkomgeld voor het Zwinbezoek terug te betalen. Voor de toekomst zien we wel. Wie sprak er van AFGESCHAFT !!!!

  • Hunting schreef:

   Beste Pierre,
   Fijn om nog eens van jou en het Instituut te horen.
   De verduidelijking is terecht.
   Met onze excuses voor de foute woordkeuze (Afgeschaft), uitgesteld had misschien beter geweest.
   Maar niets belet het instituut ons hier direct van op de hoogte te houden (en niet indirect via de cursisten).
   Ten andere zoals een aantal andere organisaties binnen de “Jagerij” dat wel doen op regelmatige basis.
   Zoals reeds eerder aangegeven zijn we nog steeds bereid om het initiatief hunting.be bij het instituut nader toe te lichten.

 • serge schreef:

  Alweer een verduidelijking in het jachtmilieu, het kan ons (de jagers) alleen maar ten goede komen, hoe meer informatiekanalen hoe beter. (Al dan niet verenigd…..)
  Persoonlijk niets op tegen op een pittige schotel op tafel 😉

Laat een reactie achter