fbpx Skip to main content
search

Alle Aspirant Jagers – Praktijk – kregen reeds via een aparte mail een omstandige samenvatting met Tips en Tricks voor het Jachtexamen Praktijk.
Zoniet mail Hunting

  • Kennis van wapens en munitie – Theorie, vragen
  • Veilige omgang – Procedures, tips
  • Parcours – Tips en tricks, aandachtspunten
  • Hagel en Kogel schieten – Houding, Voorbereiding, Uitvoering

 
Maar we kregen ook via de website en de comments van vorig jaar enkele nuttige tips:

Theorie niet geslaagd

Een eerste Tip voor diegenen die niet geslaagd zijn in het theorie examen en, maar dit hopen we niet, bij wie het kleiduifschieten niet zo goed lukt in de komende maanden of diegenen die in september niet geslaagd zijn in het praktisch examen : schrijf u nu al in in als sportschutter in een schietclub.
Je kan dan je aanvraag doen voor een sportschutterslicentie categorie C. Na, de verplichte, 6 maand kan je na een veel gemakkelijker theoretisch en praktisch examen een jachtgeweer kopen als sportschutter en de rest van het jaar zoveel kleiduif oefenen als je wilt in afwachting van je herkansing.
– Info bij alle sportschutterclubs
 

Kennis van de Wapens

Alle geregistreerde gebruikers van Hunting kregen reeds per mail de Samenvatting Praktijk . Studeer dit zeker als basis. Herbekijk ook nog eens de Theorie van de Wapens en Wetgeving. Ga ook enkele keren naar de lessen die in Ruisbroek georganiseerd worden. Op woensdag en zaterdag verschillende lesgevers. Deze lesgevers nemen ook het examen af , en ze weten maar al te goed wat ze u verteld hebben . Ga minstens éénmaal per onderwerp bij beide heren in de les zitten.
 

Hagelschieten

Hier geen geheimen, oefenen, oefenen, oefenen.
Maar best met een plan: Kleischieten, simulatie weersomstandigheden, Stress, Examensequentie. Planning naar gelang je vooruitgang, eerst inkomende en uitgaande, pas later de dwarsende.
Meer op de site – Hunting support Praktijexamen
 

Kogelschieten

Tip voor het examen Kogelschieten. Leen/koop een ( goede)luchtbuks en oefen alvast daarmee op een doelschijf op redelijk verre afstand , in staande houding met een driepikkel . Voor een luchtbuks gelden dezelfde technieken van ademhaling en houding als de zwaardere geweren . Kies op het praktisch examen het lichtste kaliber . Ga zeker één keer oefenen en luisteren in Leopoldsburg .
 
 

Jachtcoaching

En er is nu ook een alternatief aanbod rond Jachtcoaching.
Het doel is de kandidaat jager vertrouwd te maken met de examensituatie. Daarvoor bevat het programma alle punten van het praktisch examen: veilig omgaan met wapens, veiligheidsparcours, hagelschieten en later kogelschieten.
De eerste twee punten worden op een jachtrevier gegeven gedurende één uur. De coach zorgt voor de wapens, munitie, parcours, hindernissen.
Het hagelschieten gebeurt op een schietstand. De coach leert de kandidaten omgaan met de wapens en te schieten, telkens per sessie van één uur. Wapens en munitie worden voorzien.
Voor het kogelschieten wordt niet met “scherpe” munitie gewerkt. Er wordt aandacht geschonken aan het omgaan met wapens en het laden. Er wordt nog gekeken naar een locatie (terrein, schietclub) om ook hier effectief te kunnen oefenen.
Elke sessie van één uur kost 50,- €, all-in.  Contacteer de jachtcoach op 0477 370 391 of via de Jachtcoach

Laat een reactie achter