fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Jachtexamen – morgen de grote dag

By april 26, 20133 Comments

Morgen de dag van het Jachtexamen, althans de Theorie.
Hopelijk heeft al die moeite en inspanning van de lesgevers (waarvoor dank) iets opgebracht. Denkelijk hebben de samenvattingen en determinatietabellen van de site de verwarring opgelost. Bijna zeker hebben de examenvragen duidelijkheid gebracht in de manier van Multiple Choice.
De bedoeling is natuurlijk om die 36 op 60 te halen. Dat kan op vele manieren: slechts 36 (correcte) vragen invullen en de rest op laten (zoals één gelukkige vorig jaar) of toch gaan voor de volle buit en trachten naar de 60 (die ooit gehaald is). Mits een foutloos parcours in het praktische examen volgt dan een uitnodiging voor het Jacht van de Koning (cfr hier ronder).
Een laatste geheugensteuntje: NIET VERGETEN:

 • Oproepingsbrief;
 • Identiteitskaart;
 • Zwarte balpen;
 • Bril;

En ook nog enkele tips:

 • Twijfel niet, de eerste indruk is meestal de juiste;
 • Als je een vraag overslaat (op je kladversie) duidt dit dan goed aan, zodat je niet “opschuift” en de antwoorden bij de verkeerde vraag overschrijft;
 • Gokken is ook uit den boze gezien het penalizing format, waar een fout antwoord een -1 oplevert;

Ook belangrijk is het toilet. Dit is enkel voor het examen mogelijk. Wie na de start van het examen zijn plaats wil verlaten, kan dat, maar zal dan zijn formulieren moeten indienen en het examen beëindigen.
Ook, sinds vorig jaar, verandering met betrekking tot voorbereiding. Je mag de documenten pas gebruiken, bijvoorbeeld om je tabellen in klad op te schrijven, bij het begin van de vragenreeks. Niet direct als je neerzit aan je tafeltje.
Veel succes morgen.
En we zien jullie graag terug. Alleszins als bezoeker van de site en hopelijk als gebruiker bij de voorbereiding van het Praktijk gedeelte.
 

3 Comments

 • Peter schreef:

  Zijn er eigenlijk kandidaten van vorig jaar die een uitnodiging tot de jacht van de koning hebben ontvangen? Vroeg mij dit af toen ik de foto zag staan bij dit artikel. Alvast veel succes op het examen!

  • Hunting schreef:

   Elk jaar zijn er een aantal uitverkorenen die effectief een uitnodiging ontvangen.
   Blijkbaar worden de uitnodigingen per twee jaar bij elkaar genomen om dan een Jachtseizoen mee te maken.
   We weten niet of dit gepland is voor 2013 of 2014.

 • SDG schreef:

  Ik ben geslaagd in het jaar 2013 en de brieven zijn op 2 april toegekomen!
  ze zijn voor het jachtseizoen 2014-2015. Ik ben er alvast bij, uitkijken naar 1 oktober!

Laat een reactie achter