fbpx Skip to main content
search

Morgen trekt de karavaan (sommige met bussen) van de Jachtopleiding op uitstap naar Lavaux Sainte-Anne.
Vroeger was dit een Jachtkasteel en het herbergt nog steeds een grote collectie aan trofeeën, opgezette dieren (niet enkel vogels en klein wild, maar ook herten en zwijnen). De studenten van de Jachtopleiding raden we zeker aan de vitrine te zoeken met de Albino collectie: een vitrine vol met albino wilde dieren (van houtsnippen tot huimussen, patrijs, roodborst en haas.
Verder is het natuurlijk een volle dag met cursusmateriaal, tabellen, aantallen, wetenswaardigheden, tips rond de mogelijke vragen, …
En, je krijgt de herhalingsles meestal van een andere lesgever dan diegene van de normale opleiding. Wat af en toe voor interessante inzichten kan zorgen.
Een degelijke voorkennis is wel vereist om deze dag optimaal door te komen. En je weet nadien ook exact waar er nog wat bij gespijkerd moet worden.
Maar geniet er ook van, het IJO zorgt, denkelijk net als de vorige jaren, voor een aangename setting met Jachthoorn onthaal, de mogelijkheid om met alle lesgevers te overleggen of de laatste vragen te stellen en je ontmoet er ook nog alle cursisten van over gans Vlaanderen. Allemaal gepassioneerd door onze gemeenschappelijke passie.
Geniet ervan.

Laat een reactie achter