fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Jachtexamen – Supportmateriaal

By april 9, 2013No Comments

Zoals eerder aangehaald vanaf nu de 20-daagse van het Jachtexamen, met elke dag een extra blogentry voor de aspirantjagers.
Graag overlopen we het aanbod van studiemateriaal, alles te vinden op dé Hunting site.
Hét basismateriaal blijft natuurlijk de cursus van de Jachtopleiding. Deze geeft een gedetailleerd overzicht van het officiële studiemateriaal voor het examen.
Dit gebeurt grondig en op een gestructureerde manier.
Evenwel na verloop van tijd lijken alle eenden op elkaar, weet je niet meer het aantal tanden van het grofwild en is ook de drachttijd van haas, konijn en vos af en toe een paar dagen over tijd.
Op de site staan een aantal extra hulpmiddelen (zie menu Jachtopleiding – Supportmateriaal)

Levenswijze Grofwild

Dé tabel, bijna te volledig, maar toch compleet te kennen. Een overzicht van bijna de volledige cursus met tabellen allerhande: naamgeving wildsoorten, groepen, aantal tanden, dracht, aantal eieren en ook nog klimmende en zwemmende marterachtigen.
Natuurlijk zijn aanvullingen nog steeds welkom: goed gevonden geheugensteuntjes, aanvullingen, specificiteiten van de cursus van dit jaar.
Alles graag naar hunting@hunting.be.

Determinatietabellen

Via een aantal handige determinatietabellen is het herkennen van, vooral, de watervogels niet iets makkelijker.
Volgende determinatietabellen helpen om de binnen de verschillende klasses en ordes de verschillende soorten te herkennen.
Meestal lukt dit in twee stappen: eerst een duidelijk kenmerk (kop, bek, …) daarna binnen de beperkte selectie een herkenbaar detail (vorm bek, rugkleur, snaveltekening).
Wij maakten er een 4-tal: Waterwild, Vederwild, Marterachtigen, Predatoren Vogels

Quizz

Om maar aan te geven hoe ver je kan gaan. Het verschil tussen een Houtsnip (dwarse banden) en Watersnip (lange banden ) ken je natuurlijk nu al. En dat het bokje een kortere snavel heeft is ook gekend. Maar wat als je de lengte van de snavel niet goed kan zien.

De Watersnip heeft een witte streep midden de kop

Het Bokje heeft een zwarte streep midden op de kop

Laat een reactie achter