fbpx Skip to main content
search
Jachtopleiding

Jachtexamen – Praktijk

By augustus 6, 20126 Comments

Vandaag start het Jachtexamen – Praktijk met in Ruisbroek de Veilige Omgang (de tentjes en het parcours) en het Hagelschieten.
Hopelijk met groot succes voor de deelnemers. Hiermee stopt dan ook de Ondersteuning vanuit hunting van de Aspirant Jagers voor dit jaar. We zeggen wel Aspirtant Jagers, want de Jong Jagers die we dan in September mogen begroeten zullen we natuurlijk ook nog verder begeleiden en steunen in hun eerste stappen in onze wondere wereld van de Jagerij.
Vanwege Hunting alleszins een grote “thumps up” als ondersteuning voor alle deelnemers aan het examen, vandaag en de volgende dagen.
 
 

6 Comments

 • scorpio schreef:

  BEDANKT,
  En ja dit is in hoofdletters om te benadrukken dat ikzelf er heel veel aan gehad heb.
  Alle info die ik via hunting.be kunnen bekomen heb heeft zeker bijgedragen tot het slagen in de afgelopen proeven van het jachtexamen.
  Kritiek zal er altijd zijn…….
  En als de opleidingscentra het er moeilijk mee hebben dat er andere mensen GRATIS een extra ruggesteun bieden, dan is dat heel jammer voor het instituut vind ikzelf.
  Een dankbare aspirant en in september hopelijk een Jong jager.
  DANK U hunting.be
  Scorpio

  • bijzondere veldwachter schreef:

   Ja, Scorpio groot gelijk. Ikzelf heb nog steeds vragen bij de beöordeling van de resultaten door het IJO, maar ik heb wijselijk maar mijn mondje gehouden. Ook kritiek kunnen ze niet verdragen. Ik heb vorig jaar eens een foto gevonden van instructeurs van het IJO tijdens een jachtpartij, waarbij de drijvers hun middagmaal mochten nuttigen in de onverwarmde schuur tussen de landbouwwerktuigen en de heren van het IJO hun eten nuttigden in de verwarmde woonkamer. En dan maar van lat geven tijdens de eerste les ‘jachtethiek’! Laat mij niet lachen! Als ik eenmaal zo’n situatie tegenkom bij mij op de jacht als bijzondere veldwachter zijnde, zal ik de volgende keer ZEKER niet meer aanwezig zijn. Dit heb ik ook gemeld aan de verantwoordelijke van het IJO, je weet wel wie, maar zonder resultaat of antwoord. Tja, sommige jagers beseffen nog altijd niet dat jagen niet enkel meer is voor de elite, en dat zal hen uiteindelijk zwaar aangerekend worden.
   Als je nog zin hebt om de cursus ‘bijzondere veldwachter’ te volgen moet je het zeker doen. Wij hebben nood aan jonge mensen die het echt goed menen met jacht en die het verschil kunnen maken in de toekomst.
   Veel succes in het praktijkexamen en ‘horen, zien en vooral zwijgen!!’

   • dDM schreef:

    Wel bijzondere veldwachter,je mag gerust je mening hebben en je weet inmiddels ook wat mijn mening is maar ik vind dat je niet moet blijven natrappen want ik voel mij daar persoonlijk op aangespoken!Om praktische redenen zitten de drijvers voorlopig in mijn loods en ze hebben mij allemaal verzekerd dat ze het daar best naar hun zin hebben.Wij gebruiken daar geen middagmaal want we beginnen pas ’s middags te jagen.Persoonlijk vind ik jou systeem best wel ok maar ik vind dat je niet laatdunkend moet doen over andere opvattingen en gebruiken en vooral niet beginnen zweven.Doe je ding,probeer er iets moois van te maken,zeg je mening daar waar nodig en ik probeer het hier te laten evolueren in de goeie richting of misschien kies ik toch wel voor de zijlijn en dan blijft alles bij het oude.

 • rico2 schreef:

  Bedankt!! Ook ik ben verder en zou het zonder Hunting niet gered hebben!
  Gr. Rico

 • hansje prevo schreef:

  Inderdaad bedankt voor jullie steun, want dat is het zeker geweest. Natuurlijk waren de lessen zeer belangrijk, maar jullie site was een grote steun in de rug!
  Hansje

 • scorpio schreef:

  @ bijzondere veldwachter
  Blijkbaar zien wij het jacht door dezelfde bril,
  ikzelf ga al mee als tracker in een jachtgroep.
  Bij ons verzamelen we aan tafel in het jachthuis en zitten wij tussen de Geweren, iedereen word hetzelfde aangesproken en bekeken.
  Als wij een track doen en de bramen staan 2maeter hoog dan nog gaan wij proberen het wild voor de geweren te krijgen, en met de glimlach.
  eten en drinken word aan dezelfde tafel gedaan en na het jacht is er een fris natje en een warm droogje voor iedereen, en de kosten worden gedragen door de geweren!!!
  om de jonge jagers ook niet af te schrikken dat er andere jachtgroepen bestaan.
  @ bijzondere veldwachter, als het past zou ik het een eer vinden u te mogen ontmoeten en eventueel eens een jachtdag samen te mogen beleven.
  Scorpio

Laat een reactie achter